Lasten lääketieteen päivä Heurekassa

Paljon toivottu Lasten lääketieteen päivä järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen Heurekassa lauantaina 25.3. kello 10–18!

Tapahtumassa lapset ja aikuiset pääsevät eläytymään lääkärin rooliin: laboratorioissa ja työpajoissa voi kokeilla appelsiinien rokottamista, tutkia oikeita sisäelimiä mikroskoopilla ja rakentaa DNA-malleja.

Kipsaustyöpajassa lapset pääsevät kipsaamaan lääketieteen opiskelijoiden avustuksella omia pehmolelujaan tai nukkejaan. Mukaan tapahtumaan kannattaa ottaa oma nukke, nalle tai muu pehmolelu. Sitä kaikkein rakkainta lelua ei ehkä kannata tuoda, koska kipsaaminen voi olla märkää ja sottaista puuhaa. Jos kotona on pehmoleluja, jotka tarvitsevat uuden kodin, myös niitä saa mielellään tuoda muille kipsattavaksi!

Pienten pehmopotilaiden toipuessa heräämössä kipsimestari Hannu Kuisma esittelee erilaisia kipsausmenetelmiä. Tapahtumassa voit tutustua sairaaloiden lastenosastoja kiertäviin hauskoihin sairaalaklovneihin ja testata oikeaa hammaslääkärin tuolia.

Monet lapsen terveyteen liittyvät kysymykset askarruttavat vanhempia. Päivän aikana niitä on mahdollisuus kysyä lastenlääkäri Otto Helveeltä ja erikoishammaslääkäri Heikki Alapullilta Heurekan uudella tapahtumatorilla. Auditoriossa ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo, miksi meitä rokotetaan ja dosentti, lastentautien ja lasten allergologian erikoislääkäri Kristiina Malmström pitää tietoiskun lasten silmien kutinasta.

Kaikki Heurekan näyttelyt ovat auki. Uusi Eläinten Body Worlds esittelee eläinten anatomiaa ainutlaatuisella tavalla paljastaen, mitä eläinten nahan, suomujen ja höyhenten alla on. Luvassa on myös tiedeteatteria, rottien koripallopeliä ja planetaarioelokuvia.

Tapahtumapäivänä kaikille sisäänpääsy lastenlipulla 15 e, alle 6-vuotiaat maksutta. Lippuja myydään vain ovelta tapahtumapäivänä. Lasten lääketieteen päivän järjestävät yhteistyössä Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy, Oral Hammaslääkärit Oyj, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ry ja tiedekeskus Heureka.

Päivän ohjelma

Laboratoriot:

10-18 Appelsiinien rokotus
10-18 Sukella sisäelimiin

10-18 Pehmolelujen kipsaustyöpaja
10-18 DNA-työpaja & söpöt pöpöt
10-13 Kysy asiantuntijalta: professori Pertti Mustajoki, Suolistossa suhisee -näyttely

Tapahtumatori:

11.00 Miten säilytän lapseni hampaat ehjinä? Kysy asiantuntijalta: erikoishammaslääkäri Heikki Alapulli
11.45 Nallelääkärit
12.30 Mitä vanhemmat kysyvät lastenlääkäriltä? Kysy asiantuntijalta: lastenlääkäri Otto Helve
13.30 Miten säilytän lapseni hampaat ehjinä? Kysy asiantuntijalta: erikoishammaslääkäri Heikki
14.15 Nallelääkärit
Alapulli
15.15 Mitä vanhemmat kysyvät lastenlääkäriltä? Kysy asiantuntijalta: lastenlääkäri Otto Helve
16.30 Nallelääkärit

Auditorio:

11.30 Miksi meitä rokotetaan? Ylilääkäri Hanna Nohynek
12.30 Äiti, silmiä kutittaa, mikä tämä on? Dosentti, lastentautien ja lasten allergologian erikoislääkäri Kristiina Malmström
13.30 Miksi meitä rokotetaan? Ylilääkäri Hanna Nohynek
14.30 Äiti, silmiä kutittaa, mikä tämä on? Dosentti, lastentautien ja lasten allergologian erikoislääkäri Kristiina Malmström

Pop up -tiedeshow 10.45, 12.15, 14.15, 15.30
Sairaalaklovnit hauskuuttavat klo 12.00–15.00
Iloa ilmasta -tiedeteatteriesitykset klo 16.00 ja 17.00, tiedeteatteri
Rottakoripallo-ottelu klo 15.00 (10 min)

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Yhteistyössä

  • Yhteistyössä