Lasten lääketieteen päivä 2.3.2019

Nyt päästään taas nalleja kipsaamaan ja appelsiineja rokottamaan! Lasten lääketieteen päivänä koko perheelle on tarjolla elämyksellistä tietoa ja toimintaa – sekä tällä kertaa myös jättimäisiä dinosauruksia. Ja aikuisetkin pääsevät mukaan lastenlipulla!
Lauantaina 2.3. laboratorioissa ja työpajoissa pääsee esimerkiksi kokeilemaan appelsiinien rokottamista ja harjoittelemaan mikroskopointia, rakentamaan DNA-malleja sekä testaamaan, miltä tuntuu pötkötellä hammaslääkärin tuolissa. Entä uskaltaisitko harjata dinosauruksen hampaita – edes pienen dinosauruksen?

Mukaan kannattaa ottaa oma nukke tai nalle tai muu pehmolelu, jolle pääsee harjoittelemaan oikean kipsin laittamista. Kipsaaminen on märkää ja sottaista puuhaa, joten kaikkein rakkainta lelua ei ehkä kannata tuoda mukanaan. Ja jos kotona on pehmoleluja, jotka tarvitsevat uuden kodin, myös niitä voi mielellään tuoda muille kipsattavaksi!

Kaikki Heurekan näyttelyt ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Helmikuun alussa avautunut Jättimäiset dinosaurukset -näyttely sisältää liikkuvia dinosaurusrobotteja, luurankojen kopioita sekä fossiileja. Aivot narikasta! -näyttelyssä pääsee tekemään aivoille hyviä asioita, kuten nauramaan, soittamaan bändissä, harjoittamaan muistiaan Aivopieru-kohteella tai vaikka tanssimaan kaikkien aikojen tunnetuimpia hittitansseja yhdessä muiden kanssa.

Tapahtumaan pääsevät myös aikuiset lastenlipun hinnalla (15 €), alle 6-vuotiaat maksutta. Heureka Club-kortilla maksuton sisäänpääsy. Lippuja tapahtumaan myydään vain tapahtumapäivänä Heurekan lipunmyyntipisteeltä.

Lasten lääketieteen päivän järjestävät yhteistyössä Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy, Oral Hammaslääkärit Oyj ja Lasten Oral sekä tiedekeskus Heureka.

Lasten lääketieteen päivä lauantaina 2.3. kello 10-18.

Muutokset ja lisäykset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Yhteistyössä

  • Pikkujätti
  • Oral