H18: Aikuisten ilta – Heurekan Halloween tulee taas!

Aiempina vuosina loppuunmyytyä tapahtumaa vietetään pyhäinpäivän aattona, perjantaina 1.11. kello 19-24. Tule kokemaan karmiva ja kiehtova, aikuiseen makuun sopiva Halloween Heurekaan. Petojen yönä ihmis- ja eläinpedot sekä kaikenkarvaiset hirviöt valtaavat tiedekeskuksen! Tekemistä ja nähtävää riittää koko illaksi.

Tapahtumatorilla murhaavan mukaansatempaavassa tiedeteatteriesityksessä pohditaan, kuinka hävittää ruumis, mihin radioisotooppi polonium 210 on kätevä ja minkä lempinimi onkaan Sizzlin’ Sally? Illan musiikillisesta tarjonnasta vastaa Vinopäät, joka johdattelee tummanpuhuvalla esityksellään matkalle kohti kaikkeuden ydintä. Kokoonpanossa operoi kaksi hahmoa käyttäen niin ihmiskehoa kuin myös teknisiä laitteita, joita käskytetään tuottamaan erikoisiakin äänimaailmoja.

Teemaan sopivassa planetaarioelokuvassa sukelletaan mystisiin maisemiin elämän ja kuoleman rajamaihin. Laboratorioissa pääset tutkimusretkelle karmivien otusten pariin. Tarkastele erilaisia olioita mikroskoopin läpi ja näe maailma uusin silmin. Uskallatko laittaa kätesi mysteerilaatikkoon? Työpajoissa valmistetaan tuhkauurnia rakkaille petoeläimille ja tutkitaan ihmisten kuolevaisuutta, elämän lyhyyttä ja maallisen rikkauden katoavaisuutta.

Illan asiantuntijapuheenvuoroissa käsitellään psykopatiaa ja shamanismia, sekä ihmis- ja eläinpetojen vuorovaikutusta. Mikä tekee pedon? Kuka pelkää ja ketä? Puheenvuoroissa kuullaan myös ihmisruumiin hävittämisen eri muodoista aina emäshydrolyysista taivashautaukseen. Näyttelyissä kiertää tapahtuman ajan kallokärry. Mitä kallot kertovat (entisistä) omistajistaan? Mitä kuului sen ruokalistalle? Oliko se saalis vai saalistaja?

Panosta pukeutumiseesi sillä palkitsemme illan parhaat asut!

Heurekan näyttelyt ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyssä pääset tutustumaan muun muassa tyrannosaurus rexiin, joka on yksi maailman historian kuuluisimmista saalistajista. Aivot narikasta! -näyttelyssä vaanii vaara, uskallatko astua sisään?

Tapahtuma on K-18 ja koko Heureka on illan ajan anniskelualuetta planetaariota ja auditoriota lukuunottamatta. Liput 15 e. Vapaaliput tai Heureka Club-vuosikortti eivät käy tapahtumaan.

Muutokset ja lisäykset mahdollisia!

The event program is in Finnish but all the workshops, planetarium film and performances are suitable for everyone. Lectures in auditorium Virtanen are in Finnish.

Osta liput