Päänäyttely

Sylinterihallissa sijaitseva päänäyttelyalue koostuu erilaisista teemanäyttelyistä. Näyttelyissä pääsee tutustumaan muun muassa suoliston toimintaan, älykkääseen ja moderniin kaupunkiin sekä arjen sähköön. Teemanäyttelyiden lisäksi päänäyttelyssä voit tutustua yksittäisiin Heurekan suosikkikohteisiin, kuten Foucault’n heiluriin ja vaijeripyörään.

Nämä näyttelykokonaisuudet ovat Heurekassa esillä yleensä useamman vuoden.

Päänäyttely:

Suolistossa suhisee

Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.

Lue lisää näyttelystä täältä

Kolikon tie

Kolikon tie -näyttelyssä jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa! Kolikon tie -näyttelyssä kerrotaan rahan valmistuksesta ja ominaisuuksista. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen Rahapajan kanssa.

Lue lisää näyttelystä täältä

Tiedettä pallolla

Tiedettä pallolla (engl. Science On a Sphere) on Yhdysvaltojen meren ja ilmakehän tutkimuslaitoksen (NOAA) kehittämä projisointilaitteisto. Halkaisijaltaan parimetrisen pallon pinnalle heijastetaan pääosin satelliitein kerättyä dataa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja tähtitieteestä.

Lue lisää kohteesta täältä

Älykäs kaupunki

Älykäs kaupunki -näyttely kertoo tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä kaupungin toimintojen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa. Älykäs kaupunki kehittää sähköisiä, ajantasaisia kaupunkipalveluita, jotka helpottavat ihmisten elämää ja liikkumista kaupungissa.

Lue lisää näyttelystä täältä

Sähkölä

Jaksaisitko tuottaa itse kännykkäsi akun sisältämän energiamäärän? Voiko kahvinkeittimesi tehdä kyberhyökkäyksen? Näyttelyn pakohuoneessa voit testata, selviäisitkö kolmen päivän sähkökatkosta.

Heurekassa 13. huhtikuuta 2017 avautuvassa Sähkölässä voit syventyä älykkääseen sähköön arjessasi. Näyttelyssä selviää, miten sähkö kulkee voimalasta kotiisi, minkälainen on älykoti ja miten voit itse käyttää sähköä älykkäästi.

Lue lisää uutuusnäyttelystä täältä

Vaijeripyörä

Sylinterihallin katonrajassa noin 6,5 metrin korkeudessa liikkuva vaijeripyörä on Heurekan kävijöiden ikisuosikki! Pyörä pysyy pystyssä vaijerin päällä 120-kiloisen vastapainon ansiosta. Painon takia ajaminen on pienestä huojumisesta huolimatta täysin turvallista. Vaijeripyörän alla oleva turvaverkko mahdollistaa ajamisen ilman turvavaljaita ja oppaan läsnäoloa.

Lue lisää vaijeripyörästä täältä

Muita näyttelyitämme