Päänäyttely

Sylinterihallissa sijaitseva päänäyttelyalue koostuu erilaisista teemanäyttelyistä. Näyttelyissä pääsee tutustumaan muun muassa suoliston toimintaan, älykkääseen ja moderniin kaupunkiin sekä arjen sähköön. Teemanäyttelyiden lisäksi päänäyttelyssä voit tutustua yksittäisiin Heurekan suosikkikohteisiin, kuten Foucault’n heiluriin ja vaijeripyörään.

Nämä näyttelykokonaisuudet ovat Heurekassa esillä yleensä useamman vuoden.

Heurekan näyttelyt

Päänäyttely:

Suolistossa suhisee

Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.

Lue lisää Suolistossa suhisee -näyttelystä

Kolikon tie

Kolikon tie -näyttelyssä jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa! Näyttelyssä kerrotaan rahan valmistuksesta ja ominaisuuksista.

Lue lisää Kolikon tie -näyttelystä

Tiedettä pallolla

Tiedettä pallolla on Yhdysvaltojen meren ja ilmakehän tutkimuslaitoksen (NOAA) kehittämä projisointilaitteisto. Halkaisijaltaan parimetrisen pallon pinnalle heijastetaan pääosin satelliitein kerättyä dataa.

Lue lisää Tiedettä pallolla -kohteesta

Älykäs kaupunki

Älykäs kaupunki -näyttely kertoo tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä kaupungin toimintojen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa.

Lue lisää Älykäs kaupunki -näyttelystä

Sähkölä

Sähkölässä voit syventyä älykkääseen sähköön arjessasi. Näyttelyssä selviää, miten sähkö kulkee voimalasta kotiisi, minkälainen on älykoti ja miten voit itse käyttää sähköä älykkäästi.

Lue lisää Sähkölä-näyttelystä

Vaijeripyörä

Sylinterihallin katonrajassa noin 6,5 metrin korkeudessa liikkuva vaijeripyörä on Heurekan kävijöiden ikisuosikki! Pyörä pysyy pystyssä vaijerin päällä 120-kiloisen vastapainon ansiosta.

Lue lisää Vaijeripyörä-kohteesta

Muita näyttelyitämme