Kumppanuustarina: Heureka x Elgood/Partco

Elgood ja Partco
Elgood on ollut Heurekan yhteistyökumppani jo vuodesta 2019. Elgoodin verkkokauppa ja myymälä Partco on toimittanut elektroniikan komponentteja, sähköteknisiä laitteita ja tarvikkeita niin teollisuuteen kuin opetuskäyttöönkin, joten kumppanuus tiedekeskus Heurekan kanssa on meille luontevaa.

Heurekassa Elgoodin kumppanuus näkyy erityisesti Ideaverstaan ja Makerspacen toiminnoissa, joissa Elgoodin edustamia tuotteita käytetään. Kumppanuus tarjoaa Heurekan tiedeleireille, tiedekerhoihin ja tapahtumiin välineitä ja laitteistoja, joiden avulla tuotamme ajankohtaisia, uniikkeja ja laadukkaita työpajoja yhteistyössä Heurekan ammattitaitoisen ohjelmakehittäjän kanssa.

Kumppanuudesta saamme näkyvyyden lisäksi arvokasta käyttäjäkokemusta ja palautetta sekä kehitysehdotuksia tuotevalikoimaamme. Heurekalle kumppanuus tarjoaa joustoa ja lisämahdollisuuksia erilaisiin uusiin kokeiluihin ja ideointeihin.

Yhteistyössä Lasten lääketieteen päivää varten valmistui robottiluuranko, jossa Partcosta hankittua sensoriikkaa yhdistettiin anatomiseen muoviluurankoon siten, että kohde saatiin tunnistamaan liikettä, kosketusta ja ihon lämpötilaa. Toisessa erityislaatuisessa hankkeessa toteutimme halloweenteemaisen kummitustalon, jossa nukkekotiin integroitiin elektroniikkaa.  Tuoreimpana yhteisenä toteutuksena tuotimme tekoälymallia hyödyntävän robottikäsivarren, joka osaa lajitella esineitä opetusaineiston mukaisesti.

Heurekan ja Elgoodin toimivan kumppanuuden luonnetta voi parhaiten kuvata huolelliseksi yhteiseksi käsityöksi, jossa tekemisen jälki näkyy juuri niin kuin pitääkin.