Planetaario suljetaan 12.8.2024 alkaen uudistusremontin takia

Planetaario on avoinna kesällä joka päivä, joten ehdit vielä katsomaan elokuvia ennen kuin planetaario suljetaan 12.8. alkaen ison uudistusremontin takia.

 • Planetaario pähkinänkuoressa

  Planetaariossa esitetään puolipallon muotoiselle valkokankaalle heijastettavia elokuvia, jotka saavat katsojan tuntemaan olevansa tapahtumien keskipisteessä. Heurekan planetaario on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja suurimmista digitaalisista planetaarioista.


  Kaikki päivän planetaarioelokuvat sisältyvät Heureka-lipun hintaan. Planetaarion ohjelmistossa on normaalisti kolme–neljä eri elokuvaa. Planetaarioelokuvien esityskielenä on suomi, mutta kuulokkeiden avulla elokuvat ovat kuultavissa myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Kuulokkeita on jaossa planetaarion sisäänkäynnin yhteydessä.


  Huom!
  Planetaarion ikäraja on 5 vuotta. Alle 5-vuotiaat pääsevät maksutta Heurekaan pääsylipun lunastaneen huoltajan mukana.


  Katso elokuvien päivittäiset esitysajat kalenterista
 • Paikkavaraukset planetaarioesityksiin

  Varaamalla paikan ennakkoon vältät turhan jonottamisen. Edellytämme paikan varausta viikonloppuisin (la–su) sekä sesonkiaikoina (mm. kesällä ja lomaviikoilla).


  Voit varata paikan (tai useampia paikkoja kerralla, max 10 paikkaa) haluamaasi planetaarioesitykseen vierailupäivänä Heurekassa omalla puhelimellasi. Planetaarion edustalla on infonäyttö, josta näet elokuvien varaustilanteen ja jossa on QR-koodi varausjärjestelmään.

  Paikan varaukseen pääsy edellyttää QR-koodin lukemista omalla puhelimella. Tehtyäsi varauksen varausvahvistus toimitetaan antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kun saavut valitsemaasi elokuvaesitykseen, näytä puhelimestasi varausvahvistuksessa oleva QR-koodi planetaarion ovella asiakaspalveluhenkilölle. Saavuthan planetaarion ovelle hyvissä ajoin, viimeistään noin 10 minuuttia ennen esityksen alkua.

 • Tekniset tiedot

  Teatterin nimi: Heurekan Planetaario
  Esitysmuoto: 2D
  Projektorit: 2 kpl Sony SRX-T615 4K (kustomoidut linssit)
  Esitystekniikka: Sky-Skan Definiti System
  Projektorityyppi: Digitaalinen
  Projisointi: Kupu
  Paikkamäärä: 135
  Teatteri avattu: 1989 (uudistettu 2007, 2015)
  Kuvun halkaisija: 17,5 m