Planetaario

Planetaariossa esitetään puolipallon muotoiselle valkokankaalle heijastettavia elokuvia, jotka saavat katsojan tuntemaan olevansa tapahtumien keskipisteessä. Planetaarion ohjelmistossa on normaalisti kolme–neljä erilaista elokuvaa. Planetaarioelokuvien päivittäiset esitysajat löydät kalenterista.

Katso esitysajat kalenterista

Paikkavaraukset planetaarioesityksiin – ei enää jonotusta

Olemme ottaneet käyttöön planetaarion elokuvaesityksiin paikkavarausjärjestelmän. Varaamalla paikan ennakkoon vältät turhan jonottamisen. Edellytämme paikan varausta viikonloppuisin (la-su) sekä sesonkiaikoina (mm. kesällä 26.6.–13.8.2023 ja syyslomaviikolla 16.–22.10.2023).

Voit varata paikan (tai useampia paikkoja kerralla, max 10 paikkaa) haluamaasi planetaarioesitykseen vierailupäivänä Heurekassa omalla puhelimellasi. Planetaarion edustalla on infonäyttö, josta näet elokuvien varaustilanteen ja jossa on QR-koodi varausjärjestelmään. Paikan varaukseen pääsy edellyttää QR-koodin lukemista omalla puhelimella. Tehtyäsi varauksen varausvahvistus toimitetaan antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kun saavut valitsemaasi elokuvaesitykseen, näytä puhelimestasi varausvahvistuksessa oleva QR-koodi planetaarion ovella asiakaspalveluhenkilölle. Saavuthan planetaarion ovelle hyvissä ajoin, viimeistään noin 10 minuuttia ennen esityksen alkua.

Planetaarioelokuvat tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman elämään, luontoon sekä maailmankaikkeuteen.

Tiesitkös?

Tekniset tiedot

Teatterin nimi: Heurekan Planetaario
Esitysmuoto: 2D
Projektorit: 2 kpl Sony SRX-T615 4K (kustomoidut linssit)
Esitystekniikka: Sky-Skan Definiti System
Projektorityyppi: Digitaalinen
Projisointi: Kupu
Paikkamäärä: 135
Teatteri avattu: 1989 (uudistettu 2007, 2011)
Kuvun halkaisija: 17,5 m

Euroopan suurimpia

Heurekan planetaario on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja suurimmista digitaalisista planetaarioista.

Esitysajat

Päivittäiset esitysajat löytyvät kalenterista.

Yhdellä lipulla

Kaikki päivän planetaarioelokuvat sisältyvät päivän Heureka-lipun hintaan.

Kieli

Planetaarioelokuvien esityskielenä on suomi, mutta kuulokkeiden avulla elokuvat ovat kuultavissa myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Kuulokkeita on jaossa planetaarion sisäänkäynnin yhteydessä.

Ikäraja 5 vuotta

Planetaarion ikäraja on 5 vuotta.

Muistithan, että alle 5-vuotiaat pääsevät maksutta Heurekaan huoltajan kanssa.