Födelsedagskalas på Heureka

Vetenskap är roligt!

Födelsedagskalas på Heureka

Tills vidare kan man inte boka födelsedagskalas på Heureka.

Vill du ge ditt barn en annorlunda födelsedag? Låt Heurekas kunniga inspiratörer och Vetenskapsrestaurang fixa det med många roliga och fyndiga aktiviteter för barnen och ett härligt kalasbord.

Du kan välja antingen det jättepopulära Kalaskemi-paketet eller ett Heureka-födelsedagskalas. I Kalaskemi-programmet får barnen göra färgglada och skojiga kemiska experiment kring kalastemat. I paketet ingår även ett läckert kalasbord som dukas upp i restaurangen. Dessutom får barnen på egen hand ta del av Heurekas utställningar och planetariefilmer.

I Heureka-födelsedagskalaset ingår Heurekas utställningar och planetariefilmer samt servering. I Vetenskapsrestaurang väntar ett läckert kalasbord dekorerat med serpentiner och ballonger på barnen.

Reservera gärna minst 2–3 timmar för kalaset. Gruppen har också möjlighet att komma före det arrangerade programmet för att gå runt på utställningarna på egen hand, eller stanna kvar för att göra det efter programmet. Normalt är vetenskapscentret öppet klockan 10–18 på veckosluten. Kontrollera avvikande öppettider här.

Utställningsbiljetten gäller hela dagen. Heureka-biljetten ger inträde till alla utställningar, planetariefilmer och program för allmänheten på Heureka. Kontrollera dagsprogrammet här.
Vi rekommenderar att du bokar födelsedagskalaset i god tid för att få önskat datum.

Obs! Båda kalaspaketen kan bokas för grupper på minst sex personer.

Reservera födelsedagsfest här

Födelsedagsfester på Heureka

Kalaskemi

(för barn i åldrarna 6–12 år, på finska, enligt överenskommelse på svenska eller engelska.)

I det förnyade Kalaskemi-programmet får barnen göra en födelsedagstårta på vetenskapscentrets vis! I programmet bygger barnen bland annat en födelsedagstårta, som lyser under UV-lampa och släpper ut moln. Barnen får dessutom pröva på att göra lite annorlunda såpbubblor. I paketet ingår även ett läckert kalasbord som dukas upp i restaurangen. Dessutom får barnen på egen hand ta del av Heurekas utställningar och planetariefilmer.

Laboratorietid kan bokas på lördagar kl. 12, 14 eller 16. Programmet tar cirka 40 minuter. Inspiratören leder laboratorieprogrammet och följer sedan gruppen till restaurangen. Du kan gärna även boka tid för gruppen att ta del av utställningarna och planetariefilmerna på egen hand. Gruppstorlek max. 16 personer.

Kalaskemi-paketet är ytterst populärt och därför ber vi dig lämna en bokningsförfrågan minst ett par månader i förväg!

Boka ett födelsedagskalas här

Heureka födesedagsfester

Heureka-födelsedagskalaset passar för barn i alla åldrar och andra som har barnasinnet kvar.

I födelsedagskalaset ingår en trevlig dag på vetenskapscentret där gruppen får ta del av utställningarna och planetariet. På veckosluten ordnas det ibland även specialprogram på Heureka, till exempel vetenskapsteaterföreställningar och walk-in-laboratorieprogram för familjer. Vänligen kontrollera dagsprogrammet här.

I Heureka-födelsedagskalaset ingår även servering. I Vetenskapsrestaurang väntar ett läckert kalasbord dekorerat med serpentiner och ballonger på barnen. När du bokar ett Heureka-födelsedagskalas ber vi dig observera att det klockslag du väljer är tidpunkten för serveringen i restaurangen. Gruppen har också möjlighet att komma före det arrangerade programmet för att gå runt på utställningarna på egen hand, eller stanna kvar för att göra det efter programmet.

Heureka-födelsedagskalas kan bokas lördagar och söndagar klockan 11–16. Serveringen tar ungefär en halvtimme och börjar alltid på hela klockslag. Du kan välja lämpligt klockslag i vår bokningskalender.

Boka ett födelsedagskalas här

Mer information om fester

Prislista

Priset för Kalaskemi-paketet är 29 €/barn (minst 6 barn). En vuxen per varje påbörjat tiotal barn får gratis inträde till Heureka. Vår restaurang bjuder två vuxna på kaffe.

Priset för Heureka-födelsedagskalaset är 23,50 €/barn (minst 6 barn). En vuxen per varje påbörjat tiotal barn får gratis inträde till Heureka. Vår restaurang bjuder två vuxna på kaffe.

Kalasgott på restaurangen

I Vetenskapsrestaurang väntar ett kalasbord dekorerat med serpentiner och ballonger på barnen. Barnen serveras en läcker tårta av glasskulor samt saft. Tårtan är laktosfri och glutenfri, men den kan innehålla nötter. I födelsedagspaketen ingår kaffe för två vuxna.
Du kan även beställa andra godsaker till kalasbordet i förväg via restaurangen, till exempel Slush-isglass, hot dogs, donuts eller till exempel marshmallows.

Vid frågor om allergier eller eventuell extra servering ber vi dig kontakta Vetenskapsrestaurang direkt på tfn (09) 857 93 99 eller e-post ravintola@heureka.fi. Vi ber dig meddela eventuella specialdieter per e-post tre vardagar före kalaset.

Bokningar

Vi rekommenderar att du bokar födelsedagskalaset i god tid för att få önskat datum. Kalaset betalas i biljettkassan vid ankomst. Bokningen kan annulleras avgiftsfritt senast en vecka före det bokade datumet. För senare annulleringar debiterar vi 50 % av totalpriset.

Boka ett födelsedagskalas här