Heurekan tiedeleirit

Heurekan tiedeleirit

Heurekan tiedeleirien tarkoituksena on tutustuttaa lapset tieteen eri aloihin, kokeelliseen työskentelyyn sekä tuottaa lapsille tiede-elämyksiä ja itse tekemällä saavutettua oivaltamisen iloa.

Tiedeleiriläiset tekevät tutkimuksia Heurekan laboratorioissa ja työpajatiloissa, joissa työskennellään ohjatusti sekä yksin, pareittain että pienryhmissä. Tiedeleirin hintaan sisältyy leiriohjelma materiaaleineen, planetaarioelokuva, päivittäinen lämmin ateria ja kesän leireillä tiedeleiripaita. Heurekan ranneke on voimassa aina koko tiedeleiripäivän, joten näyttelyihin sekä planetaarioelokuviin voi tutustua myös leiripäivän jälkeen vapaasti!

Yhteystiedot:

tiedeleirit@heureka.fi

Kesän 2020 tiedeleirit

Kesän 2020 tiedeleirien lipunmyynnin aloitusta siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Lipunmyynti alkaa tiistaina 14.4. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja informoimme mahdollisista muutoksista.

Tiedeleirejä järjestetään kesä-elokuun aikana. Kesän tiedeleirit ovat viikon mittaisia päiväleirejä (ei majoitusta). Ohjelmaa on maanantaista perjantaihin ja juhannusviikolla maanantaista torstaihin kello 10–15.

Arkeologiaa leiriviikolla 28 ja teemaleiri “Avaruus ja avaruustekniikka” myös 2.asteelle viikolla 31

Viikolla 28 alakouluikäisten ja yläkouluikäisten leirillä on mahdollisuus tutustua arkeologiaan. Leiriläiset pääsevät puoleksi leiripäiväksi Heurekan lähellä sijaitsevalle Jokiniemen kaivausalueelle kokeilemaan oikeaa arkeologin työtä. Leiriviikon muu ohjelma on sama kuin muilla leiriviikoilla.

”Avaruus ja avaruustekniikka” -tiedeleirillä tutustutaan poikkitieteellisesti avaruuteen ja avaruustekniikkaan. Leirin isompi projekti liittyy rakettien fysiikkaan ja leiriläiset pääsevät rakentamaan pienoisraketin. Lisäksi leirillä selvitetään mm. miten tunnistaa meteoriitin ja millaista ruokaa avaruudessa voi syödä. Avaruusleiri järjestetään 9.luokan aloittaville ja 2.asteen opiskelijoille. Leirin ohjelma poikkeaa muista kesän nuorten leirien ohjelmasta.

  • Alakouluikäisten leirit järjestetään viikoilla 23–28 ja 31–32 (2007-2012 syntyneet)
  • Yläkouluikäisten leirit järjestetään viikoilla 26, 27, 28 ja 31 (2004-2006 syntyneet)
  • Avaruusleiri järjestetään viikolla 31 (2002-2005 syntyneet)

Liput tiedeleireille
Tiedeleirilippujen myynnin aloitusta siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Lipunmyynti alkaa tiistaina 14.4. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja informoimme mahdollisista muutoksista.

Kesän tiedeleirin hinta on 190 € / lapsi. Viikolla 25 hinta on 155 € / lapsi.

Tiedeleirilippuja voi kerralla ostaa useamman (max 4). Kaikkien lasten tiedot tulee kuitenkin ilmoittaa erikseen, joten etukäteen on hyvä olla tiedossa lasten paitakoko, allergiat, huoltajien kännykkänumerot ja sähköpostiosoitteet. Leiriläiset jaetaan iän mukaan ryhmiin, mutta eri-ikäisiä sisaruksia ja kavereita tapaa tauoilla. Mikäli toivotte lähes saman ikäisiä, mutta eri vuonna syntyneitä lapsia samaan ryhmään, mainitkaa tästä ilmoittautumislomakkeessa. Tiedeleiriläisillä on oikeus leiriviikon aikana olla Heurekan näyttelyissä aina sulkemisaikaan saakka. Leiripaikan lunastaneet lapset voivat tulla Heurekaan leiriviikollaan ti-pe (juhannusviikolla ti-to) klo 9.00.

Leirikirje tarvittavine infoineen lähetetään sähköpostilla lipun ostaneille ennen leiriä.

Huom! Leiripaikan peruminen tulee tehdä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen leirin alkua osoitteeseen: asiakaspalvelu@heureka.fi. Tämän jälkeen peruutus ja rahojen palautus voidaan tehdä ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Mahdollisia vaihtoja voi tiedustella osoitteesta: asiakaspalvelu@heureka.fi.

Lisätiedot
tiedeleirit@heureka.fi