Heurekan tiedeleirit

Heurekan tiedeleirit

Heurekan tiedeleirien tarkoituksena on tutustuttaa lapset tieteen eri aloihin, kokeelliseen työskentelyyn sekä tuottaa lapsille tiede-elämyksiä ja itse tekemällä saavutettua oivaltamisen iloa.

Tiedeleiriläiset tekevät tutkimuksia Heurekan laboratorioissa ja työpajatiloissa, joissa työskennellään ohjatusti sekä yksin, pareittain että pienryhmissä. Tiedeleirin hintaan sisältyy leiriohjelma materiaaleineen, planetaarioelokuva, päivittäinen lämmin ateria ja kesän leireillä tiedeleiripaita. Heurekan ranneke on voimassa aina koko tiedeleiripäivän, joten näyttelyihin sekä planetaarioelokuviin voi tutustua myös leiripäivän jälkeen vapaasti!

Yhteystiedot:

tiedeleirit@heureka.fi

Kesän 2019 tiedeleirit

Kesän 2019 tiedeleirien liput ovat nyt myynnissä! 

Tiedeleirejä järjestetään kesä-elokuun aikana. Kesän tiedeleirit ovat viikon mittaisia päiväleirejä (ei majoitusta). Ohjelmaa on maanantaista perjantaihin ja juhannusviikolla maanantaista torstaihin kello 10–15. Viikolla 32 tiedeleiri järjestetään ma-ke.

Uutuutena “Avaruus ja avaruustekniikka” -tiedeleiri myös toisen asteen opiskelijoille

”Avaruus ja avaruustekniikka” -tiedeleirillä tutustutaan poikkitieteellisesti avaruuteen ja avaruustekniikkaan. Leirillä tutustutaan myös isompana projektina Aalto Yliopiston suunnittelemaan ”CubeSat”-satelliittiin, sen toimintaan ja rakentamiseen (Huom. Projekti on eri kuin kesän 2018 tiedeleireillä). Lisäksi leirillä selvitetään, miten kemia, fysiikka, 3d-mallinnus tai kiertotalous liittyvät ”CubeSat”-satelliittiin ja opitaan avaruustoiminnasta Suomessa. Avaruusleiri järjestetään 9. luokan aloittaville ja lukiolaisille sekä muille toisen asteen opiskelijoille. Leirin ohjelma poikkeaa myös muista kesän nuorten leirien ohjelmasta.

  • Yläkouluikäisten leirit järjestetään viikoilla 27, 28 ja 31 (2003-2005 syntyneet)
  • Alakouluikäisten leirit järjestetään viikoilla 23–28 ja 31–32 (2006-2011 syntyneet)
  • Avaruusleiri järjestetään viikolla 31 (2001-2004 syntyneet)

Liput tiedeleireille

Osta liput

Kesän tiedeleirin hinta on 190 € / lapsi. Viikolla 25 hinta on 155 € / lapsi ja viikolla 32 hinta on 115 € / lapsi.

Tiedeleirilippuja voi kerralla ostaa useamman (max 4). Kaikkien lasten tiedot tulee kuitenkin ilmoittaa erikseen, joten etukäteen on hyvä olla tiedossa lasten paitakoko, allergiat, huoltajien kännykkänumerot ja sähköpostiosoitteet. Leiriläiset jaetaan iän mukaan ryhmiin, mutta eri-ikäisiä sisaruksia ja kavereita tapaa tauoilla. Mikäli toivotte lähes saman ikäisiä, mutta eri vuonna syntyneitä lapsia samaan ryhmään, mainitkaa tästä ilmoittautumislomakkeessa. Tiedeleiriläisillä on oikeus leiriviikon aikana olla Heurekan näyttelyissä aina sulkemisaikaan saakka. Leiripaikan lunastaneet lapset voivat tulla Heurekaan leiriviikollaan ti-pe (juhannusviikolla ti-to) klo 9.00.

Leirikirje tarvittavine infoineen lähetetään sähköpostilla lipun ostaneille ennen leiriä.

Huom! Leiripaikan peruminen tulee tehdä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen leirin alkua osoitteeseen: asiakaspalvelu@heureka.fi. Tämän jälkeen peruutus ja rahojen palautus voidaan tehdä ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Mahdollisia vaihtoja voi tiedustella osoitteesta: asiakaspalvelu@heureka.fi.

Lisätiedot

Heidi Venho
Pedagoginen suunnittelija
+358 40 9015 274
tiedeleirit@heureka.fi

 

Syksyn 2019 syyslomaleirit

Syksyn 2019 kaksipäiväiset syyslomaleirit järjestetään viikolla 42, 14.-15.10.2019 ja 17.-18.10.2019.

Lisätietoa lähempänä ajankohtaa!