Tiedeleirit

Tiedeleirit

Tiedeleirit kesälle 2021 ovat myynnissä verkkokaupassa. Heurekan tiedeleirien tarkoituksena on tutustuttaa lapset tieteen eri aloihin, kokeelliseen työskentelyyn sekä tuottaa lapsille tiede-elämyksiä ja itse tekemällä saavutettua oivaltamisen iloa.

Kesän 2021 tiedeleirit järjestetään Heurekassa ja etänä

Osta liput tiedeleirille Heurekaan

Osta etätiedeleiriliput

Yhteistyössä

  • Tutkitun tiedon teemavuosi 2021

Kesän tiedeleirit

Mitä:

Heurekan tiedeleireillä työskennellään monitieteellisten haasteiden parissa ongelmaratkaisu-, vuorovaikutus- ja tutkimustaitoja kehittäen. Tiedeleireillä tutkitaan ympärillämme tapahtuvia ilmiöitä oppiainerajoja ylittäen, luovuutta ja kädentaitoja hyödyntäen sekä eri tieteisiin innostaen. Heurekan tiedekasvatuskokemus mahdollistaa sen, että tiedeleirien ohjelma on monipuolinen, innostava ja aiheet edustavat laajasti sekä poikkitieteellisesti eri aloja. Heurekan tiedeleirien toimintaperiaatteita ovat itse tekeminen, vapaavalintainen ja omaehtoinen tiedeoppiminen sekä oivaltamisen ilo.

Heurekan tiedeleirien ohjelma on samanlainen jokaisella leiriviikolla.

Heurekan paikan päällä pidettävät alakoululaisten tiedeleirit 2008–2013 syntyneille:

Tiedeleiriläiset työskentelevät monipuolisesti Heurekan eri tiloissa, kuten laboratorioissa, työpajatiloissa ja planetaariossa. Kesän tiedeleirit Heurekalla ovat viikon mittaisia päiväleirejä (ei majoitusta). Ohjelmaa on maanantaista perjantaihin ja juhannusviikolla maanantaista torstaihin kello 10–15. Viikolla 32 tiedeleiri järjestetään ma–ti.

Heurekan paikan päällä pidettävät yläkoululaisten tiedeleirit 2005–2007 syntyneille:

Tiedeleiriläiset työskentelevät monipuolisesti Heurekan eri tiloissa, kuten laboratorioissa, työpajatiloissa ja planetaariossa. Kesän yläkouluikäisten tiedeleirillä tutustutaan tulevana kesänä erityisesti avaruusteemaan, mutta mukana on monipuolisesti myös muita tiedeaiheita ja projekteja. Kesän yläkoululaisten tiedeleirit Heurekalla ovat viikon mittaisia päiväleirejä (ei majoitusta). Ohjelmaa on maanantaista perjantaihin 10–15.

Etänä pidettävät alakouluikäisten tiedeleirit 2008–2013 syntyneille. Lue lisää etätiedeleirestä.

Milloin:

  • Yläkouluikäisten leirit järjestetään viikoilla 26, 27 ja 31 (2005–2007 syntyneet).
  • Alakouluikäisten leirit järjestetään viikoilla 23–28 ja 31–32 (2008–2013 syntyneet).

Tiedeleirit Heurekassa ovat noin viikon mittaisia päiväleirejä (sisältää lämpimän lounaan, ei majoitusta).

Ohjelmaa on ma–pe 10–15, juhannusviikolla ma–to kello 10–15 ja viikolla 32 ma–ti kello 10–15.

Lipun lunastaneille lähetetään lähempänä leirien alkua infokirje, jossa kuvaillaan tarkemmin leiriohjelmien sisältöjä ja annetaan tarkat ohjeet leiripäiviä varten.

Liput:

Osta liput tiedeleirille Heurekaan

Tiedeleirien hinnat:

  • Kesän paikan päällä pidettävän tiedeleirin hinta on 190 € / lapsi.
  • Viikolla 25 hinta on 155 € / lapsi.
  • Viikolla 32 hinta on 80 € / lapsi.

Tiedeleirilippuja voi kerralla ostaa useamman (max 4). Kaikkien lasten tiedot tulee kuitenkin ilmoittaa erikseen, joten etukäteen on hyvä olla tiedossa lasten paitakoko, allergiat, huoltajien kännykkänumerot ja sähköpostiosoitteet. Leiriläiset jaetaan iän mukaan ryhmiin, mutta eri-ikäisiä sisaruksia ja kavereita tapaa tauoilla. Mikäli toivotte lähes saman ikäisiä, mutta eri vuonna syntyneitä lapsia samaan ryhmään, mainitkaa tästä ilmoittautumislomakkeessa. Tiedeleiriläisillä on oikeus leiriviikon aikana olla Heurekan näyttelyissä aina sulkemisaikaan saakka. Leiripaikan lunastaneet lapset voivat tulla Heurekaan leiriviikollaan ti–pe (juhannusviikolla ti–to ja viikolla 32 ti) klo 9.00.

Leirikirje tarvittavine infoineen lähetetään sähköpostilla lipun ostaneille ennen leiriä.

Huom! Leiripaikan peruminen tulee tehdä viimeistään seitsemän vuorokautta ennen leirin alkua osoitteeseen: asiakaspalvelu@heureka.fi. Tämän jälkeen peruutus ja rahojen palautus voidaan tehdä ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Mahdollisia vaihtoja voi tiedustella osoitteesta: asiakaspalvelu@heureka.fi.

 

Etätiedeleiriliput:

Osta etätiedeleiriliput