Tiedepuisto galilei avautuu jälleen 27.4.2024

Tiedeteemat jatkuvat kesäisin myös ulkona

Tiedepuisto Galilein sisäänpääsy kuuluu Heureka-lipun hintaan kesäisin.

Ulkoalueella Galileissa on mahdollisuus kokeilla suurikokoisia musiikin, matematiikan ja fysiikan ilmiöihin perustuvia kohteita, joista monissa on mukana vesi. Lisäksi ulkoalueelta löytyy mm. pyörätuolirata, jossa voi testata, kuinka pyörätuolilla liikkuminen onnistuu eri tasoerojen, ovien ja kynnyksien läpi.

 • Penrosen laatoitus

  Heurekan pääsisäänkäynnin edessä on pyöreä laatoitettu alue, jossa on käytetty ns. Penrosen laattoja. Penrosen laatat ovat tapa peittää taso jaksottomasti pienellä joukolla erilaisia monikulmioita. Ne ovat saaneet nimensä 1970-luvulla matemaatikko Roger Penrosen mukaan.

 • Kivipuisto

  Kivipuiston 124 kiveä edustavat Suomen kallioperää. Kivet on sijoitettu alueelle maakunnittain Ahvenanmaalta tuodusta ordovikikalkkikivestä aina Kittilän kultamalmiin asti. Kivenlohkareiden lisäksi paikalla on palanen jääkauden jälkeistä rantakivikkoa Vantaalta. Kivilohkareet on saatu
  lahjoituksina kivialan yrittäjiltä, Geologian tutkimuskeskukselta, kaivosyhtiöiltä ja eräiltä kunnilta.

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit tulevat myyntiin maanantaina 25.3.2024 klo 10. Oston yhteydessä on täytettävä leiriläisen tai leiriläisten tiedot lomakkeisiin ennen maksua.

 • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Tiederavintolan äitienpäivälounaan varanneelle perheelle tarjotaan Heureka-liput puoleen hintaan. Alennuksen saa Heurekan lipunmyynnistä äitienpäivälounaan kuittia vastaan äitienpäivänä.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Ilmoittaudu mukaan ja tule oppimaan arkeologisen kaivauksen kaivaustekniikka käytännössä! Kaivaukset toteutetaan 24.–28.6.2024 sekä 1.–5.7.2024.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torstain iltalippu kympillä

  Tarjous

  Heurekassa tarjotaan torstaisin klo 15–20 pääsyliput 10 euron hintaan niin aikuisille kuin 5–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan maksutta huoltajan mukana.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Lahjalippu Heurekaan

  Voimassa 12kk ostopäivästä

  Lahjaksi yhteistä aikaa tiede-elämysten parissa! Lahjalipulla pääsee kokemaan huimat 7 vuorovaikutteista näyttelyä ja planetaarion mukaansatempaavat elokuvat.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Vastuullisuus Heurekassa

  Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000