OTA - Online Teaching Advancement

OTA – Tiedettä taiteesta

Heureka on mukana Erasmus+ -rahoitetussa kansainvälisessä hankkeessa, jossa tuotetaan materiaalia etäoppimiseen sekä kouluille, että elinikäisen oppimisen tavoitteisiin yhdistämällä kemiaa, fysiikkaa ja matematiikkaa kuvataiteeseen.

Vuoden 2022 aikana tarjolle tulee viisiminuuttisia YouTube-videoita, joissa esitellään kuvataiteen klassikoita sekä niiden innoittamia näkökulmia matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Yhteistyökumppaneita Suomessa ovat Ateneum sekä tutkijat mm. Helsingin yliopistosta. Videoita kuvaavat Metropolian opiskelijat.

Videot ja niihin liittyvät runsaat, luovuuteen aktivoivat tehtävät tulevat vapaasti käytettäviksi kevään 2022 aikana. Ne sopivat aktivoimaan erityisesti 12-14 -vuotiaita etäoppimisessa, mutta oppimateriaalit ovat käytettävissä myös muille ikäryhmille, olivatpa he paikalla sitten etänä, luokkahuoneessa tai hybridinä.

Heurekassa järjestetään vuonna 2022 opettajailta, jossa tutustutaan sekä materiaaleihin että materiaalien käyttöä hyödyntävään MOOC-alustaan. Muutama koulu pääsee myös pilotoimaan tehtäviä Heurekan kanssa ja muutama opettaja koulutuskurssille Kyprokselle.

Yhdessä Heurekan kanssa hanketta toteuttavat slovenialaiset ic Geoss, Narodna galerija ja Osnovna Sola sekä kyproslainen Innovade.

Lisätietoa:

OTA-hankkeen kansainväliset verkkosivut (myös suomeksi)
Scientix Blog

Heurekassa hankkeesta vastaa teematuottaja Paula Havaste
paula.havaste@heureka.fi
 

 

Yhteistyössä