OTA – Tiedettä taiteesta

Heureka on mukana Erasmus+ -rahoitetussa kansainvälisessä hankkeessa, jossa tuotetaan materiaalia etäoppimiseen sekä kouluille että elinikäisen oppimisen tavoitteisiin yhdistämällä kemiaa, fysiikkaa ja matematiikkaa kuvataiteeseen.

Sata oppimateriaalikokokonaisuutta tulee tehtävineen vapaasti käyttöön sekä suomen että mm. englanninkielisinä kevään 2023 aikana. Materiaalit sopivat aktivoimaan erityisesti 12-14 -vuotiaita sekä luokkahuoneessa että etäoppimisessa. Oppimateriaalit ovat käytettävissä myös muille ikäryhmille.

Heurekassa järjestetään hankkeen päätteeksi 9.2.2023 opettajailta ja 16.2.2023 opetusalan ammattilaisille koulutuspäivä. Niissä tutustutaan hankkeen tarjontaan ja kokeillaan osaa tehtävistä.

Yhdessä Heurekan kanssa hanketta toteuttavat slovenialaiset ic Geoss, Narodna galerija ja Osnovna Sola sekä kyproslainen Innovade.

Hankkeessa tuotetaan YouTube-videoita, joissa esitellään kuvataiteen klassikoita sekä niiden innoittamia näkökulmia matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Yhteistyökumppaneita Suomessa ovat Ateneum sekä tutkijat mm. Helsingin yliopistosta.

Videot ja niihin liittyvät runsaat, luovuuteen aktivoivat tehtävät tulevat vapaasti käytettäviksi kevään 2023 aikana. Ne sopivat aktivoimaan erityisesti 12–14 -vuotiaita etäoppimisessa, mutta oppimateriaalit ovat käytettävissä myös muille ikäryhmille, olivatpa he paikalla sitten etänä, luokkahuoneessa tai hybridinä.

Heurekassa hankkeesta vastaa teematuottaja Paula Havaste
paula.havaste@heureka.fi