Tutustu Heurekan kummiluokkatoimintaan

Mikä yhdistäisikään luokan oppilaita paremmin, kuin yhteinen päivä jännittävien ja innostavien teemojen äärellä? Heurekan näyttelyt ja interaktiiviset ohjelmat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä koulujen ja varhaiskasvatuksen ryhmille, mutta tyhjänä ammottava retkikassa voi joskus olla esteenä elämyksille. Tällöin ratkaisu löytyy Heurekan kummiluokkatoiminnasta. Kummiluokkatoiminnan tukemana Heurekassa vierailee vuosittain jopa 10 000 oppilasta. Kumppaneiden tuki mahdollistaa toivotun ja ikimuistoisen Heureka-vierailun  vuosittain lukuisille koulu- ja varhaiskasvatusikäisille lapsille, joilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuuksia vierailla tiedekeskuksessa.
Heureka-retki innostaa oppilaita tutustumaan tieteen saavutuksiin ja arkielämäämme helpottaviin innovaatioihin. Se motivoi oppilaita opinnoissaan ja antaa toivottavasti myös ajatuksia ja suuntaa tulevaisuuden työelämää ajatellen.

Mitä kummiluokkapakettiin kuuluu?

Kummiluokkapakettiin kuuluu sisäänpääsyliput Heurekan näyttelyihin, edestakaiset tilausbussikuljetukset koululta Heurekaan ja takaisin, sekä kummiluokkaohjelmaa tukevan kumppanin kanssa yhdessä mietitty ohjelmallinen sisältö. Pakettiin voi näyttelylippujen lisäksi sisältyä esimerkiksi Heurekan innoittajan vetämä interaktiivinen laboratorio- tai työpajaohjelma, planetaarioelokuva tai molemmat edellä mainituista.

Kenelle ja milloin?

Kummiluokkapaketit suunnataan kumppanin kanssa yhdessä mietityn alueen koululuokille tai varhaiskasvatuksen ryhmille. Kummiluokkapaketteja on tarjolla sekä suomen- että ruotsinkielisille ryhmille. Kummiluokaksi haetaan Heurekan verkkosivuilla olevan hakulomakkeen kautta aina kuhunkin kummiohjelmaan erikseen. Hakuajoista ilmoitetaan Heurekan verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä kouluille ja varhaiskasvatukselle suunnatussa uutiskirjeessä.
Kummiluokkavierailut ovat mukaan valituille ryhmille varattavissa ennalta ilmoitettuina aikoina vilkkaimpien opntoretki- ja lomasesonkien ulkopuolella. Kuhunkin kummiluokkaohjelmaan mukaan valituille luokille lähetetään erikseen tarkemmat vierailu- ja varausohjeet.

Mitä maksaa?

Kummiluokkavierailuiden sisäänpääsylippujen, matkojen sekä etukäteen sovitun ohjelmallisen sisällön kustannuksista vastaa kunkin kummiluokkaohjelman kumppaniyritys. Vierailut ovat mahdollista ruokailua lukuun ottamatta mukaan valituille ryhmille maksuttomia.

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut kummiluokkavierailuista? Koulutiedotuksen uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista kummiluokkahauista sekä muista kouluille ja varhaiskasvatuksen ryhmille suunnatuista ajankohtaisista asioista.

Tilaa uutiskirje