Heureka ja Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland

Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland (STViF) on vuonna 2024 aloittanut yhteistyön Heurekan kanssa. Yhteistyö alkoi STViF:n tuesta Lasten lääketieteen päivälle -tapahtumalle, jonka tarkoituksena on esitellä kaikkea lääketieteen ja teknologian alaan liittyvää iloisella ja positiivisella tavalla.

"Teknologialla ja lääketieteellä on vahva yhteys, joka ulottuu vuosisatojen päähän ja vahvistuu entisestään nykyisellä digitaalisella aikakaudella. Teknologian edistysaskeleet ovat mahdollistaneet sen, että lääketiede on voinut kehittää ja parantaa diagnosointi- ja hoitomenetelmiä monin tavoin. Kehittyneen teknologian, kuten tietokonetomografian ja robottikirurgian, ansiosta lääkärit voivat diagnosoida ja hoitaa sairauksia entistä tarkemmin. Uudet teknologiat auttavat myös ymmärtämään sairauksien syitä molekyylitasolla, mikä johtaa yksilöllisiin hoitoihin. Puettavat laitteet ja anturit mahdollistavat terveydentilan reaaliaikaisen seurannan. Teknologian ja lääketieteen välinen vuorovaikutus inspiroi jatkuvasti uusia innovaatioita, jotka parantavat terveydenhuoltoa ja ihmisten elämää."

"Heurekan Lasten lääketieteen päivässä meillä oli oma työpaja ”Nosta sykettä!!”, jossa kävijöillä oli mahdollisuus seurata sykettään sormeen kiinnitettävän pienen sykemittarin avulla. Tehtävään sisältyi fyysisiä aktiviteetteja, kuten hyppimistä, tanssimista ja juoksemista, ja osallistujat pystyivät näkemään sykkeensä muuttuvan reaaliajassa. Ohjelmakohde sai innoituksensa TekNatur-kilpailun tehtävästä, jonka järjestämme yhdessä ammattikorkeakoulun Arcadan ja Tekniska Föreningen i Finland:in kanssa. Tapahtuma antoi meille erinomaisen tilaisuuden esitellä yhteistä toimintaamme. Heurekan kävijät pitivät työpajaa innostavana ja kiinnostavana."

"Yhteistyö Heurekan kanssa jatkuu. Tutkimme lisää erilaisia tapoja sitouttaa ja innostaa nuoria tieteeseen ja teknologiaan. Yhteistyön kautta edistämme kiinnostusta tiedeaiheita kohtaan ja vaikutamme myönteiseen kehitykseen koulutuksen ja tutkimuksen kentässä."