Vår resa i rymden

Ny utställning nu på Heureka - Har du det som behövs för att bli rymdproffs?

Ny utställning

Har du det som behövs för att bli rymdproffs?

Utställningen Vår resa i rymden påminner oss om att jorden är vårt bästa rymdskepp – låt oss ta hand om det!

Rymdoperationer är avgörande för att skydda jorden och livet. I utställningen kliver du in i en imaginär framtidens rymdstation och lär dig om rymdaktiviteter genom att delta i rymdproffs uppgifter, där de skyddar jorden och utforskar universum.

Framtidens rymdstation

Välkommen till framtidens rymdstation!

Vår resa i rymden är en funktionell vetenskapsutställning för alla åldrar. Utställningen presenterar ett tvärsnitt av aktuella rymdaktiviteter och planer som kommer att förverkligas under de kommande 30 åren.

När besökaren går in i utställningen kommer besökaren in i framtidens rymdstation som kretsar runt jorden, där hen blir rymdproffs genom berättelseuppdrag och spel. Som rymdproffs kan hen skydda vår planet och utforska universum i sex olika team. I slutet av utställningsbesöket kan besökaren få sitt foto tagen som rymdproffs i det team hen valt.

Avled en asteroid eller bygg en rymdstation

I utställningen har mänskligheten återvänt till månen, utnyttjar sina resurser och forskar där. Du kan också delta i utställningen
på en tänkt resa till Mars och lär känna resans svårigheter i ett fartfyllt gruppspel.

I utställningens uppgifter kan du också avleda en asteroid från dess bana, städa upp rymdskräp, läsa rymdväderrapporter, bygga en rymdstation, träna på att pilotera ett rymdskepp eller fundera över de etiska frågorna kring rymdoperationer.

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Vetenskapsläger på finska sommaren 2024

  Du kan köpa biljetter till sommarens vetenskapsläger fr.o.m. 25 mars 2024 kl 10. Obs! Vetenskapslägren ordnas på finska.

 • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Morsdagslunch på Heureka 12.5

  Heureka-biljetter erbjuds till halva priset till familjer som bokat morsdagslunchen på Vetenskapsrestaurangen. Rabatten kan erhållas från Heurekas biljettförsäljning med morsdagslunchens kvitto på morsdagen.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Arkeologiska utgrävningar i Ånäs

  Anmäl dig och kom och lär dig arkeologiska utgrävningens utgrävningsteknik i praktiken! Utgrävningarna kommer att genomföras 24–28.6.2024 och 1–5.7.2024.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torsdagskvällsbiljett för 10 €

  Erbjudande

  Heureka erbjuder entrébiljetter för 10 euro på torsdagar kl. 15.00-20.00 för både vuxna och barn och unga i åldern 5-17 år. Barn under 5 år får besöka Heureka gratis tillsammans med en vårdnadshavare.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Presentbiljett till Heureka

  Gäller i 12 månader från inköpsdatum

  Ge en gåva där ni får spendera tid tillsammans genom magiska  vetenskapsupplevelser! Med en presentbiljett kan du uppleva hela 7 interaktiva utställningar och planetariets fängslande filmer.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Ekokompass miljöcertifikat för Heurekka

  Heureka har fått Ekokompassi-miljöcertifikat och Sustainable Travel Finland-märket.

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekas 5:e mest populära år någonsin

  År 2023 var Heurekas femte mest populära år någonsin i vetenskapscentrets 34-åriga historia. Det var nästan 348 000 besökare förra året.