Resande utställningar med mera

Heureka strävar efter att dela sina unika utställningar med en global publik. Heureka Overseas Productions Ltd förvaltar ett brett urval av både turnerande utställningar och utställningsexemplar för just detta ändamål.

Varje år reser våra utställningar till platser utanför Finland för att se till att en ännu bredare publik kan få samma upplevelse som våra lokala besökare

 • Heurekan leikin voima näyttelyssä on lupa hassutella.

  Lekens kraft

  Länge leve lekfullheten och nyfikenheten!

  Läs mer
 • Wild Wild Wood

  Utställningen är en multisensorisk, personlig och kraftfull upplevelse av träets under, med många gemensamma och engagerande aktiviteter!

  Läs mer
 • Mind Your Brain!

  Mind Your Brain!-utställningen innehåller många sätt att ta väl hand om din hjärna. Hjärnan tjänar på att vi använder den; till exempel livlig
  träning, musik, dans och pyssel har visat sig vara bra för hjärnan.

  Läs mer
 • Move and Play!

  Move and Play! inspirerar besökare att röra på sig, leka och ha kul tillsammans genom gemensamma aktiviteter. De interaktiva utställningarna är roliga spel, men de involverar ingen sport.

  Läs mer
 • Barnens Heureka

  Alla tillsammans nu!' är grundtanken bakom denna aktiva och interaktiva utställning. Besökare kan gå samman för att bygga, skapa och leka! Roliga aktiviteter inspirerar barn att arbeta tillsammans och utveckla sina färdigheter inom rumsuppfattning, fysisk kontroll, smidighet och balans

  Läs mer
 • Heureka-klassiker

  Utställningen Heureka-klassiker innehåller ett urval av de mest älskade, ögonöppnande upplevelserna som har visats på Heureka. Alla utställningar har uppdaterats för dagens besökare.

  Läs mer
 • Heureka blir galen!

  Heureka blir galen! är den första vetenskapscenterutställningen någonsin om mental hälsa. Den här utställningen syftar till att skingra fördomar associerade med psykiska problem och att uppmuntra människor att ta hand om sitt eget välbefinnande.

  Vinnare av Roy L. Shafer Leading Edge for Visitor Experience Award i oktober 2014!

  Läs mer
 • Heureka Science Circus

  Heurekas Science Circus är en vandringsutställning som består av några av Heurekas favoritutställningar genom tiderna och en rolig vetenskapsteaterföreställning. Utställningens interaktiva och cirkusliknande tillvägagångssätt lär publiken om vetenskap genom att uppleva.

  Läs mer
 • Pop-up Heureka

  Pop-up Heureka är en underhållande vetenskapsshow med demonstrationer, experiment och interaktion, avslöjade på ett överraskande sätt från en resande trunk mitt bland publiken.

  Läs mer
 • Info

  Heureka, Finlands vetenskapscenter har mer än trettio års erfarenhet av att designa och bygga turnerande utställningar. Sedan 2003 har Heureka Overseas Productions Ltd ansvarat för uthyrning och försäljning av Heurekas exportutställningar.

  Heurekas utställningar har rest i närmare trettio länder och besökts av 29 miljoner människor världen över. I produktionsfasen ägnar vi särskild uppmärksamhet åt de tekniska kraven på resande utställningar. Utställningsföremålen är designade för enkel flyttning och packning. Alla utställningar passar till 2–6 containrar. De fungerar vanligtvis på minst tre språk samtidigt. Utställningsstorleken sträcker sig från 300 m² till 600 m².

  Heurekas expertis i att designa och producera utställningar säkerställer en högkvalitativ inlärningsupplevelse. Vi tror att Joy of Discovery tillhör alla och därför är våra utställningar designade för att tilltala alla åldersgrupper.

 • Konceptutställningar

  När du köper en konceptutställning får du idén och riktlinjerna för hur du skapar en inspirerande, högkvalitativ och engagerande utställning av din egen design.

  När du väljer en konceptutställning kan du hitta den bästa kostnadseffektiva produktionen och designen för dina egna ändamål, oavsett var du befinner dig. En del av utvecklingen är också lokaliserad för att skapa skräddarsytt innehåll närmare din publik och dess kultur: du kommer att utveckla din egen utställning, men snabbare. I slutändan är det en samskapande process där du kan återuppfinna resultatet och se en utställning utvecklas med Heurekas höga standarder. Som en upplevelse är den unik och kan inte upprepas.

 • Konsultation om innehållsskapande

  Vi kan identifiera ämnena och tillhandahålla de verktyg som krävs för att skapa minnesvärda upplevelser. Konsultationen skräddarsys alltid för dina syften och för att möta dina behov.

  En intensiv konsultation baserad på ämnen som intresserar dig och ditt team. Ämnena kan variera från idéidentifiering och innehållsutveckling till utställningsdesignprocess och utställningsproduktion. Expertisen i att ge unika upplevelser och engagera utställningar, kunnande och
  problemlösning är några av de färdigheter du kommer att dra nytta av av Heurekas teammedlemmar som underlättar denna workshop. Workshopen är inriktad på att tillhandahålla verktyg för att skapa utställningar och erbjuda dig den kunskap som krävs för att möta nya utmaningar och/eller övervinna befintliga.

Resande utställningar

Heurekas tillfälliga utställningar täcker ett stort antal olika teman. Vi erbjuder både uthyrning och försäljning nyckelfärdiga paket som inkluderar utställningsdesign, installation och underhållstjänster. Du kan också välja och blanda utställningarna på vilket sätt du vill.

Alla våra utställningar har en vetenskaplig bakgrund och har testats hos oss. Under åren har Heurekas utställningar täckt en stor mängd olika teman och ämnen. Med aktuella teman säkerställer vår expertis inom innehållsdesign och produktion en rolig pedagogisk upplevelse
upplevelse för alla åldrar. Istället för att skapa en utställning från grunden själv kan du hyra eller köpa en Heureka-utställning och bokstavligen spara timmar av din tid och pengar. Om du bestämmer dig för att köpa ett exemplar är du dessutom fri att hyra ut den vidare till andra. Du kan välja en nyckelfärdig lösning för vilken utställning som helst i vår portfölj.

Exempel på dessa är Children's Heureka, Move and Play!, 20X0 – A Journey into the Future och Science Circus. Mer än 30 Heurekas utställningar har redan rest i nästan trettio länder och besökts av 29 miljoner människor världen över.

Alla Heureka-utställningar är designade för enkel flyttning och packning och ryms i 2–6 containrar. Utställningarna verkar vanligtvis på minst tre språk samtidigt, med utställningsstorlekar från 300 m² till 600 m². Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt de tekniska kraven på resande utställningar i produktionsfasen.

Enskilda delar av utställningarna

Du kan också välja och blanda utställningarna på vilket sätt du vill. Du har möjlighet att välja bara ett stycke, eller en hel kollektion till
komplettera din befintliga utställning. Detta gör att du kan förlänga livslängden på en befintlig utställning på ett kostnadseffektivt sätt. Genom att köpa enskilda delar av våra andra utställningar kan du även uppgradera och utöka temat för din egen utställning.

Skräddarsydd kopia av en utställning

Ofta är utställningen perfekt som den är, men det finns tillfällen då den kanske saknar ett specifikt nödvändigt element för din marknad och dess kunder. Vissa utställningar kanske helt enkelt inte matchar din marknad på grund av deras kulturella sammanhang. För dessa situationer erbjuder vi möjligheten att skräddarsy utställningen enligt de detaljer som bara är kända för dig.

Vetenskapsverkstäder

De naturvetenskapliga läroprogrammen tillhandahåller en praktisk, undersökande och fenomenbaserad metod för vetenskap och STEM-ämnesinlärning. Inlärningsprogrammen stödjer vetenskap och ämnesövergripande lärande, framtida lärande av arbetskraft, kommunikation och lagarbete.
Resultaten inkluderar en bättre förståelse för naturvetenskap och STEM-ämnen och vetenskaplig arbetsförmåga, IKT-användning och hållbarhet. Det är bevisat att barn får läranderesultat genom att delta i lärandeprogram och besöka utställningar på ett vetenskapscenter (H. Salmi, H. Thuneberg, MP. Vainikainen 2017, J. Falk, M. Storksdieck 2005).

Heureka kan tillhandahålla färdiga temainlärningskoncept inklusive lärandemål, nödvändiga material- och utrustningslistor och fullständiga manuskript med bakgrundsinformation och tips och instruktioner för att underlätta inlärningsprogrammet för studenter.

Heurekas läroprogram är prövade i praktiken och har körts flera gånger på vetenskapscentret och därmed slipats till
att fungera smidigt och ge önskade resultat. Läroprogrammen är indelade i utvalda teman, t.ex. kemi, hållbarhet och elektronik. Personalutbildning ingår i konceptet. De färdiga naturvetenskapliga läroprogrammen passar perfekt för museer, vetenskapscentra och utbildningsföretag och ger ett inspirerande erbjudande för att fördjupa den vetenskapliga förståelsen för besökare.

Konsultation

Konsultationen är alltid skräddarsydd för kunderna. Målet är att hjälpa kunden med tema- och/eller innehållsidentifiering, ställa ut identifiering och skapa exportutställningar för museer, vetenskapscentrum eller showrooms för företag. Heurekas kunskap och erfarenhet av att skapa utställningar och upplevelser tas alltid tillvara.

Konsultationen är alltid skräddarsydd för kunderna. Målet är att hjälpa kunden med tema- och/eller innehållsidentifiering, ställa ut
identifiera och skapa exportutställningar för museer, vetenskapscentrum eller showrooms för företag. Heurekas kunskap och erfarenhet av att skapa utställningar och upplevelser tas alltid tillvara.

Vanligtvis börjar konsultationen med en aktuell tillståndsanalys av befintliga studier och material. Det kommer sedan att fortsätta med en samarbetsdag under vilken olika teman förs samman, till exempel ny utställningsidé, SWOT-analys, målgruppsidentifiering, rita värdeförslag till kunder och Definiera nyckelbudskapen beroende på kundens behov. Även områden som kundsegment i science centers, konsumentresor och utställningsverksamhet kan utforskas. Efter samrådet lämnas och kommuniceras en sammanfattande rapport med konkreta exempel.

 • Contact us

  För mer information om de turnerande utställningarna samt andra relaterade tjänster, vänligen kontakta:

  Irmeli Jyrinsalo
  Exportplanerare
  +358 40 9015 255

  irmeli.jyrinsalo@heureka.fi