• Partnerskap

  Vårt partnerskapsnätverk omfattar flera innovativa företag, stiftelser och utbildnings- och forskningsinstitutioner, med vilka vi gör fenomenet vetenskap och samhälle intressanta och begripliga.

  Med stöd från våra partners möjliggör vi högkvalitativ naturvetenskaplig utbildning och kommunikation och ökar det finländska vetenskapskapitalet.

 • Är du intresserad av ett partnerskap? Ta kontakt:

  Marjut Sirola
  Partnerskapsexpert
  marjut.sirola@heureka.fi
  tel +358 40 9015 343

 • Vaikuttavuusohjelmat

  Inflytandeprogram

  Våra effektprogram passar organisationer som vill delta i presentationen av socialt betydelsefulla teman. Förutom vetenskapscenterutställningen inkluderar vår bredaste partnerskapsmodell publikevenemang, andra evenemang, läromedel och workshops. Inflytandeprogrammet kan inspirera framtida experter, särskilt barn och ungdomar, att gå med i vetenskap.

 • Kummiluokat

  Fadderklasser

  Stödet från partnerna gör det möjligt för många barn i skol- och förskoleåldern att besöka Heureka varje år. Sponsrade klasspaket riktas tillsammans med en partner till skolklasser eller småbarnsutbildningsgrupper i det aktuella området. Heureka-resan inspirerar eleverna att lära känna vetenskapens prestationer och innovationerna som gör vår vardag enklare.

 • Tapahtumakumppanuus tuo vieraat tieteen pariin.

  Evenemangspartnerskap

  Vi ordnar flera offentliga evenemang för hela familjen varje år. Evenemangen erbjuder vetenskapsupplevelser och roliga aktiviteter genom olika teman. Våra mest populära evenemang är till exempel Barnmedicinens dag, Keminatten och H18 kvällsevenemang för vuxna. Vi ordnar även gärna partners egna i våra stora och anpassningsbara utrymmen.

 • Kohdeyhteistyö

  Målsamarbete

  Vetenskap på ett klot är ett exempel av ett målsamarbete och det är ett av våra mest populära utställningsobjekt. Vetenskap på ett klot presenterar bland annat klimatförändringar och rymdforskning interaktivt. Dagliga guidade shower ordnas på vid sajten. Sajten har utvecklats i samarbete med vår långsiktiga partner.

 • Ideaverstasyhteistyö

  Idéverkstadssamarbete

  Idéverkstaden är ett område för kreativ problemlösning och workshops. Olika utmaningar utformas, byggs och löses i verkstäderna. Idéverkstaden utvecklar samarbets- och problemlösningsförmåga, materialkunskap och teknisk förståelse. Önskade lösningar utvecklas genom att tänka, experimentera, testa och förbättra.

 • Musta tuntuu

  "Jag känner..."

  Vi söker partners för att förverkliga ett imponerande konstverk med 6 meter i diameter. Det vinnande verket i idétävlingen som arrangerades av Heureka och STEK ry, "Jag känner..." ritades av arkitekten Pentti Kareoja och skulptören Aimo Katajamäki. Metallskulpturen kombinerar både vetenskap och konst samt optikens lagar och nya tekniska innovationer.

"Vi vill vara starkt involverade i att stödja utbildningen av naturvetenskapliga ämnen och behålla intresset för naturvetenskap, och Heureka erbjuder ett spännande sätt att lära sig om naturvetenskap i en praktisk och interaktiv miljö."

- Meri Vainikka, VD, PPG Tikkurila

 • Heureka x Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland

  "Samarbetet inleddes med att vi tillsammans stödde Barnens medicinska dag, ett evenmang med med målet att introducera allt som hör till ämnesområdet medicin och teknik på ett glatt och positivt sätt."

  Lue tarina
 • Heureka x ABLOY

  "Genuin entusiasm för samarbete, att lyssna på partnerns önskemål och interaktiva idéer tillsammans kom verkligen naturligt från Heureka-teamet, och genom dem kunde vi planera och genomföra ett diamantsamarbete som uppnådde alla våra mål."

  Läs berättelsen
 • Heureka x Tevella

  ”Tevella vill vara med i ett samarbete som möjliggör lärande och utveckling tillsammans. Heureka erbjuder en inspirerande miljö för partnerskap och erbjuder ett praktiskt och interaktivt sätt att lära sig om naturvetenskap, samt kombinerar pedagogik med det på ett innovativt sätt."

  Läs berättelsen
 • Artificiell intelligens x CSC

  "Vi är involverade i Heurekas effektivitetsprogram för artificiell intelligens och robotik och i målsamarbetet Me, myself & AI-mässan. Vi vill göra vanliga människor medvetna om artificiell intelligenss möjligheter och berätta vad som kan göras med den."

  Läs berättelsen
 • Barnmedicinens dag x THL

  "Heurekas professionalism i att organisera evenemanget var förstklassig. Alla arrangemang fungerar utmärkt. Upplevelsen var inspirerande, så vi funderar på att producera liknande eventinnehåll i framtiden också."

  Läs berättelsen
 • Heureka x Elgood/Partco

  "Förutom synlighet ger partnerskapet oss värdefull användarupplevelse och feedback samt utvecklingsförslag för vårt produktsortiment. För Heureka erbjuder partnerskapet flexibilitet och ytterligare möjligheter för olika nya experiment och idéer."

  Läs berättelsen
 • Power of play x PPG Tikkurila

  "Heureka och PPG Tikkurila har många saker gemensamt, vilket gör Heureka till en naturlig partner för oss. Vi vill vara starkt involverade i att stödja utbildningen av naturvetenskapliga ämnen och behålla intresset för naturvetenskap, och Heureka erbjuder ett spännande sätt att lära sig om naturvetenskap i en praktisk och interaktiv miljö."

  Läs berättelsen
 • Heureka x STEK

  "Samarbetet har varit väldigt givande, smidigt och roligt. Dina inspiratörer inspirerar också dina partners. Hittills har vårt partnerskap lett till helt nya former då och då och vi tror att vi kommer att hitta nya möjligheter även i framtiden."

  Läs berättelsen
 • Kohdeyhteistyö

  Vetenskap på bollen x Vaisala

  "Samarbetet med Heureka är naturligt, smidigt och framför allt inspirerande. Jag ser en framtid full av möjligheter, eftersom naturvetenskaplig utbildning är ett viktigt område för oss, där vi vill vara delaktiga. Vi vill uppmuntra barn och unga att arbeta med vetenskap och forskning."

  Läs berättelsen
 • The Secret of the Gut x Biocodex

  "Samarbetet med Heureka är smidigt, flexibelt och varmt. Invånarna i Heureka har en genuin önskan att hitta en lösning som är bra för alla parter, och de är mottagliga för nya idéer."

  Läs berättelsen
 • SuperPUU x UPM Plywood

  "Stratosfärflygningen av prototypen av världens första träsatellit WISA Woodsat organiserades i juni 2021 framför Heureka."

  Läs berättelsen