Viktig information före besöket av skol- och förskolegruppen

Se nedan för mer information om bokning, ankomst, bagageförvaring och matställen.

Bokningar

Boka för gruppen minst en vecka innan besöket.

Observera att det kan vara svårt att ändra tidpunkten för ditt besök under högsäsong. Skolpriser kräver bokning på förhand.

Försälningstjänsten behandlar bokningarna för skol- och förskolegrupper i ankomstordning. När bokningen är behandlad får du en skriftlig bekräftelse till din e-post. Bekräftelsen visar bokningsnummer, bokade programmen och deras priser, instruktioner för besöket samt länk till förhands- och efterhandsuppgifter.

Ändring eller avbokning av en bokning. Om du vill göra ändringar i bokningen eller avboka den, gör det senast en vecka före besöket till den e-postadress som anges i bekräftelsen.

Boka ditt besök på förhand

Lärarbesök

För lärare med lärarföreningens giltiga medlemskort eller annat certifikat, kostar en Heureka-biljett 9 €. Rabatten ges även under sommarlovsmånaderna. Biljetterna för eventuella medföljande familjemedlemmar fås för normala priser.

En lärare som har gjort en bokning på förhand till sin grupp = fritt planeringsbesök

Välkommen att planera ditt besök i förväg! När du som lärare har en giltig bokning i vårt system är du välkommen att kostnadsfritt förbereda din grupps besök till Heureka innan besöket. Om du vill kan du också se planetariefilmen du har bokat för din grupp i förväg, om det finns plats i visningarna av den filmen när du besöker. Det är inte nödvändigt att meddela Heureka i förväg om när du kommer. Det räcker att du visar bokningsnumret för den giltig bokningen i biljettkassan vid ankomst.

Lärarevenemang

Under läsåret ordnar vi evenemang riktade till lärare, där program för förskolor och skolor samt material relaterat till program och utställningar presenteras. Därtill presenteras aktuella utställningar och planetariefilmer. Evenemangen är gratis för lärare, som anmält sig på förhand.

Hur förbereder jag mig till besöket?

Ett lyckat Heureka-besök som stödjer lärandet och undervisningen, kräver förberedelser i förväg tillsammans med barnen eller eleverna. För att säkerställa en djupare förståelse för fenomenen, är det värt att återvända till de ögonblick och fenomen som upplevdes under besöket även efter besöket.

Förberedelser inför besöket bör åtminstone omfatta:

• schemat för besöket
• gemensamma regler för besöket
• se bilder från Heurekas utställningar och
• en kort presentation av vad som kommer att göras på Heureka.

Du kan hitta fler idéer för att förberedandet i studiematerialet.

Lär känna studiematerialet