Partnerskapshistoria: Heureka x Elgood/Partco

Elgood och Partco
Elgood har varit partner till Heureka sedan 2019. Elgoods webbutik och butik Partco har levererat elektroniska komponenter, elektrotekniska apparater och tillbehör för både industri- och utbildningsanvändning, så ett samarbete med Vetenskapscentret Heureka är naturligt för oss.

I Heureka syns Elgoods partnerskap särskilt i funktionerna Idéverkstaden och Makerspace, där produkter representerade av Elgood används. Partnerskapet förser Heurekas vetenskapsläger, vetenskapsklubbar och evenemang med verktyg och utrustning, med vilka vi producerar aktuella, unika och högkvalitativa workshops i samarbete med Heurekas professionella programutvecklare.

Förutom synlighet ger partnerskapet oss värdefull användarupplevelse och feedback, samt utvecklingsförslag för vårt produktsortiment. För Heureka erbjuder partnerskapet flexibilitet och ytterligare möjligheter för olika nya experiment och idéer.

I samarbete färdigställdes ett robotskelett till Barnmedicinens dag, där sensorer som förvärvats från Partco kombinerades med ett anatomiskt plastskelett på ett sådant sätt att försökspersonen kunde känna igen rörelse, beröring och hudtemperatur. I ett annat speciellt projekt realiserade vi ett spökhus med Halloween-tema där elektronik integrerades i dockhuset. Som den senaste gemensamma implementeringen tog vi fram en robotarm som använder en artificiell intelligensmodell som kan sortera föremål enligt läromaterialet.

Karaktären av arbetssamarbetet mellan Heureka och Elgood kan bäst beskrivas som ett noggrant gemensamt hantverk, där spåren av arbetet syns precis som de ska.