Vad är volontärarbete på Heureka?

Volontärarbete är en verksamhet för en sak som upplevs som viktig!

Heurekas volontärers uppgift är att inspirera, hjälpa och ge råd till vetenskapscentrets besökare. Det kan till exempel avse att berätta, vägleda utställningsobjektens användning eller svara på frågor.

Heurekas volontärer är guider till vetenskapens och teknikens underverk.

Vem kan bli volontär i Heureka?

Vi söker kundserviceinriktade, initiativrika och samarbetsvilliga personer. Alla över 18 år kan agera volontär, oavsett arbete och utbildningsbakgrund.

Vi hoppas att volontärerna är intresserade av naturvetenskap eller teknik, och vill dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper till andra. Volontärer arbetar sextimmarsskift de dagar de själva väljer. Vi hoppas att våra volontärer kunde göra ett par pass i månaden i genomsnitt. Volontärer utbildas till uppgiften.

Varför bli volontär?

Du kan erbjuda din värdefulla hjälp till Heureka, vars uppdrag är att väcka intresse för vetenskap och forskning. Volontärer är en viktig del av Heurekas arbetsgemenskap.

Volontärer arbetar på Heurekan i inspirationsenheten. Deras närmaste kollegor är inspiratörerna och kundtjänstpersonalen. Volontärer kan också delta i olika bekantskapsresor och skolningsevenemang, där de lär sig nya och intressanta saker.

Kontakta oss!

Inspirationchef är Pia Mäkelä
pia.makela@heureka.fi
040 9015 224

Är du intresserad, kontakta Pia via mejl och boka en intervju.

skicka epost