Heureka avataan 1.5.2021 alkaen vapaa-ajankävijöille viikonloppuisin

Päivitetty 22.4.2021

Avaamme Heurekan vapaa-ajankävijöille 1.5. alkaen viikonloppuisin hyvin rajoitetulla kävijämäärällä. Alkuun päivittäinen kävijämäärärajoitus on 300 henkilöä/päivä, joka on alle 15 % siitä, mitä Heurekassa normaalioloissa voisi olla kerralla yleisöä. Näin voimme taata kaikille terveysturvallisen vierailun ja turvavälien noudattamisen. Arkisin vastaanotamme vain pienen määrän ennalta sovittuja kouluryhmiä.

Toukokuussa pääsylippuja on saatavilla viikonloppuisin la–su sekä helatorstain aikaan myös to–pe 13.–14.5. Vierailuaika on klo 10–18. Pääsylippu tulee varata tai ostaa aina ennakkoon verkkokaupastamme. Lippuja ei ole saatavilla Heurekassa. HUOM! Planetaarion avautuminen on vielä epävarmaa, ja riippuu alueen rajoituksista toukokuussa. Seuraamme Heurekan ja erityisesti planetaarion avaamisen osalta tartuntatautilannetta ja rajoituksista annettavia viranomaisten päätöksiä. Toimimme tilanteen mukaan niin, että vierailu olisi kaikille mahdollisimman terveysturvallinen.

Hanki liput ennakkoon tai varaa vierailuaika ennakkoon verkkokaupastamme
Siirry verkkokauppaan

Tämä mahdollistaa päivittäisen kapasiteetinhallinnan. Samalla saamme yhteystietosi ja voimme olla tarvittaessa sinuun yhteydessä. HUOM. Jos sinulla on jo sisäänpääsyyn oikeuttava lippu, Museokortti, lahjakortti, Heureka Club -kortti, opettajaetuus (OAJ), maksat käyntisi kulttuurietuudella tai olet esim. avustaja, valitse lippukaupassa tuotteeksi  “Minulla on lippu/Museokortti/kulttuurietuus* (0€)”. 

Edellytämme yli 12-vuotiailta kasvomaskin käyttöä Heurekassa

Maskia tulee käyttää erityisesti silloin, kun turvavälejä ei pysty noudattamaan. Otathan vierailulle mukaan oman kasvomaskin. Voit tarvittaessa ostaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja Heureka Shopista.

Näyttelyt

Näyttelyistä olemme väliaikaisesti poistaneet käytöstä sellaisia yksittäisiä näyttelykohteita, joiden käyttöön saattaisi liittyä tavanomaista suurempi riski altistumiselle. Tutustu täältä  tarkemmin näyttelyihimme sekä muuhun tarjontaan.

Kävijämäärä ja turvavälit

Olemme rajanneet aukiolopäivämme sekä kävijämäärämme toukokuussa. Meillä on siis hyvin väljää,ja tiloissamme voi noudattaa hyvin turvavälejä. Myös henkilökuntamme noudattaa turvavälejä ja käyttää kasvomaskeja. Tulethan rohkeasti kysymään, jos tarvitset apua.

Siivous, desifiointi ja käsienpesu

Olemme lisänneet siivousta ja pintojen desinfiointia sekä asentaneet näyttelytiloihin käsien desinfiointipisteitä. Tiloissamme kaikki kosketuspinnat on käsitelty Nanoksin antiviruspinnoitteella.

 

Tervetuloa taas Heurekaan!

Katso tarkemmin

Poikkeavat aukioloajat

Toukokuussa pääsylippuja Heurekaan on saatavilla viikonloppuisin sekä helatorstain aikaan myös to–pe.

Katso poikkeavat aukioloajat täältä

Ohjeet turvalliseen vierailuun

Tulethan Heurekaan vain terveenä. Huolehdithan turvavälien pitämisestä ja hyvästä käsihygieniasta.

Lue lisää ohjeistamme turvalliseen vierailuun

Lue usein kysytyt kysymykset

Minulla on Museokortti, miten toimin? Minulla on allergisia oireita, voinko tulla Heurekaan? Miten Heurekan Tiederavintola on avoinna? Näihin ja muihin ajankohtaisiin kysymyksiin löydät vastauksen Heurekan usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Lue lisää usein kysytyistä kysymyksistä

Löytyykö sinulta vielä lippu sulkuajalle?

Jos olet ostanut tai varannut lipun ajalle, jolloin Heureka oli kiinni, voit siirtää lipun vierailupäivämäärää ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@heureka.fi. Lähetä viestin mukana saamasi lippuvahvistus tai varausnumero. Halutessasi sinulla on myös mahdollisuus saada lippuostoksestasi rahat takaisin. Lähetä myös silloin sähköposti asiakaspalveluumme lipputietoineen.

Heureka Club -vuosikorteille, jotka ovat olleet voimassa sulkuaikana, tullaan lisäämään voimassaoloaikaa sulkemisaikaa (5 kk) vastaavan ajan seuraavalla vierailukerralla.

Painettujen Heureka-pääsylippujen eli vapaalippujen, joiden viimeinen voimassaolopäivä oli 31.12.2020, voimassaoloaikaa ei valitettavasti voida enää jatkaa pidemmälle vuonna 2021. Heureka on jouduttu pitämään suljettuna Heurekasta riippumattomista syistä, ja koska kyseessä on vapaalippu, Heurekalla ei ole niiden osalta korvausvelvollisuutta.