Ajankohtaista tietoa liittyen koronavirusepidemian vaikutuksiin

Päivitetty 22.2.2021

Heureka on suljettuna 31.3.2021 saakka pääkaupunkiseudun koronaepidemiatilanteen varotoimena.

Jos olet ostanut tai varannut lipun sulkuajalle, niin lipun vierailupäivämäärän voi siirtää ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@heureka.fi. Lähetä viestin mukana saamasi lippuvahvistus tai varausnumero.

Halutessasi sinulla on myös mahdollisuus saada lippuostoksestasi rahat takaisin. Lähetä myös silloin sähköposti asiakaspalveluumme lipputietoineen.
Heureka Club -vuosikorteille, jotka ovat olleet voimassa sulkuaikana, tullaan lisäämään voimassaoloaikaa sulkemisaikaa vastaavan ajan seuraavalla vierailukerralla.

Painettujen Heureka-pääsylippujen eli vapaalippujen, joiden viimeinen voimassaolopäivä oli 31.12.2020, voimassaoloaikaa ei valitettavasti voida enää jatkaa pidemmälle vuonna 2021. Heureka on jouduttu pitämään suljettuna Heurekasta riippumattomista syistä, ja koska kyseessä on vapaalippu, Heurekalla ei ole niiden osalta korvausvelvollisuutta.


Vierailu varataan ennakkoon verkkolippukaupastamme.

Heureka avautuu jälleen, kun viranomaiset katsovat sen epidemiatilanteen kannalta turvalliseksi.

Me Heurekassa haluamme, että vierailusi sujuu mahdollisimman turvallisesti myös koronaviruspandemian aikana. Edellytämme lipun hankintaa ennakkoon sekä kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille. Toivomme, että otat vierailusi aikana muut huomioon. Tule Heurekaan vain terveenä. Pidä riittävää etäisyyttä ja huolehdi käsihygieniasta.

  • Hanki aina liput ennakkoon verkkokaupastamme.
    Tämä mahdollistaa päivittäisen kapasiteetinhallinnan. Samalla saamme yhteystietosi ja voimme olla tarvittaessa sinuun yhteydessä. HUOM. Jos sinulla on jo sisäänpääsyyn oikeuttava lippu, Museokortti, lahjakortti, Heureka Club -kortti, opettajaetuus (OAJ), kulttuurietuus tai olet esim. avustaja, valitse tuotteeksi  “Minulla on lippu/Museokortti/kulttuurietuus* (0€)”.
  • Edellytämme yli 13-vuotiaille kasvomaskin käyttöä Heurekassa.
    Maskia tulee käyttää erityisesti silloin, kun turvavälejä ei pysty noudattamaan. Otathan vierailulle mukaan oman kasvomaskin. Voit tarvittaessa ostaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja Heureka Shopista.
  • Planetaario on suljettu toistaiseksi.
  • Kävijämäärä ja turvavälit. Olemme rajanneet päivittäisen kävijämäärän noin 20 %:iin siitä yleisömäärästä, joka Heurekassa voisi olla yhtäaikaisesti. Meillä on siis nyt väljää ja voit noudattaa hyvin turvavälejä tiloissamme. Henkilökuntamme noudattaa turvavälejä. Tulethan rohkeasti kysymään, jos tarvitset apua. Käytämme opastaessamme kasvosuojuksia.
  • Siivous, desifiointi ja käsienpesu. Olemme lisänneet siivousta ja pintojen desinfiointia sekä asentaneet näyttelytiloihin lisää käsien desinfiointipisteitä. Olemme lisänneet käsienpesumuistutuksia ja -ohjeita kaikkiin wc-tiloihin.
  • Näyttelyt. Olemme väliaikaisesti poistaneet käytöstä sellaisia näyttelykohteita, joiden käyttöön saattaisi liittyä tavanomaista suurempi riski altistumiselle.

Ohjeita vierailulle

Näin ostat lipun Heurekaan

Pääsyliput tulee toistaiseksi hankkia ennakkoon Heurekan lippukaupasta. Jos sinulla on jo lippu (Museokortti, Heureka Club -kortti, lahjakortti tms.), varaa vierailupäivä ennakkoon lippukaupassa ostamalla maksuton vaihtoehto “Minulla on lippu/Museokortti/kulttuurietuus* (0€).

Lue lisää lipun hankinnasta

Ohjeet turvalliseen vierailuun

Tulethan Heurekaan vain terveenä. Huolehdithan turvavälien pitämisestä ja hyvästä käsihygieniasta.

Lue lisää ohjeistamme turvalliseen vierailuun

Lue usein kysytyt kysymykset

Minulla on Museokortti, miten toimin? Minulla on allergisia oireita, voinko tulla Heurekaan? Miten Heurekan Tiederavintola on avoinna? Näihin ja muihin ajankohtaisiin kysymyksiin löydät vastauksen Heurekan usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Lue lisää usein kysytyistä kysymyksistä