Lär känna Heurekas fadderklassverksamhet

Vad skulle kunna förena klassens elever bättre än en dag tillsammans kring spännande och inspirerande teman? Heurekas utställningar och interaktiva program erbjuder oförglömliga upplevelser för skol- och förskolegrupper, men en tom resekassa kan ibland vara ett hinder för upplevelserna. I det här fallet kan lösningen hittas från Heurekas fadderklassverksamhet. Upp till 10 000 elever besöker Heureka varje år, med stöd av faddrarnas verksamhet. Stödet från faddrarna möjliggör det önskade och minnesvärda besöket i Heureka varje år för många barn i skol- och förskoleåldern, som annars inte nödvändigtvis skulle ha möjlighet att besöka vetenskapscentret.
Heureka-resan inspirerar eleverna att lära känna vetenskapens prestationer och innovationerna som gör vår vardag enklare. Det motiverar studenterna i studierna och ger förhoppningsvis även idéer och riktning för framtida arbetsliv.

Vad innehåller fadderpaketet?

I fadderklasspaketet ingår entrébiljetter till Heurekas utställningar, charterbusstransport tur och retur från skolan till Heureka och tillbaka, samt programmatiskt innehåll utarbetat tillsammans med partnern som stödjer fadderklassprogrammet. Förutom utställningsbiljetter kan paketet innehålla till exempel ett interaktivt laboratorie- eller workshopprogram ledd av Heurekas inspiratör, en planetariefilm eller både och.

Till vem och när?

Sponsrade klasspaket riktas tillsammans med en partner till skolklasser eller småbarnsutbildningsgrupper i det aktuella området. Fadderklasspaketet finns för både finsk- och svenskspråkiga grupper. Du kan ansöka om en sponsorklass genom ansökningsformuläret på Heurekas hemsida, varje sponsorprogram för sig. Ansökningstider meddelas på Heurekas hemsida, sociala medier och i nyhetsbrevet riktat till skolor och småbarnsfostran.
Fadderklassbesök kan bokas för utvalda grupper under de informerade tiderna, som är utanför den mest trafikerade studieturen och semesterperioderna. Mer detaljerade besöks- och bokningsinstruktioner kommer att skickas separat till de klasser som valts ut enligt sponsorklassprogrammen.

Vad kostar det?

Kostnaderna för entrébiljetter, resor och förbeställt programmatiskt innehåll för fadderklassbesök sponsras av partnerföretaget för varje fadderprogram. Eventuellt med undantag för måltider är besöken kostnadsfria för utvalda grupper.

Pepper-robotti

Kontakta oss!

Är du intresserad av fadderklassprogrammenr? Som prenumerant på skolinformationsnyhetsbrevet kommer du att vara den första att få information om nya fadderklassansökningar och andra aktuella frågor riktade till skolor och småbarnsutbildningsgrupper.

Prenumerera på nyhetsbrevet