Levande Världar

Längd: Cirka 26 min.

Levande Världar (27 min)

Jorden är en planet som har formats av liv. Från skogarna som hjälper till att stabilisera vårt klimat till vindarna som bär med sig livsuppehållande vatten och syre till avlägsna platser på jordklotet – livets fingeravtryck kan ses till och med på många ljusårs avstånd. Levande världar öppnar den 5 november 2021 och är den nyaste helt digitala originalplanetariefilmen från California Academy of Sciences. Filmen tar dig med på en resa genom rum och tid för att utforska livet som en väsentlig egenskap hos vår hemplanet.

Berättaren Daveed Diggs tar dig med på en resa för att utforska hur livet och vår planet har samutvecklats och avslöjar på vilka sätt livet har förvandlat jordens yta och atmosfär under miljarder år. På vägen får du se hur ljus och färg kan hjälpa oss att upptäcka en levande värld till och med över stora avstånd. Medan vi funderar på vilka former liv kan ta sig i solsystemet och bortom det, uppmuntrar Levande världar oss att överväga hur en djupare förståelse av vår egen planet kan hjälpa oss i sökandet efter liv i världsalltet och att reflektera över hur vi kan samarbeta med vår levande värld för att säkerställa vår fortsatta överlevnad.

Åldersgräns: 5 år.
Längd: 27 min.
Språk: Berättelsen sker på finska men det finns berättarröster på svenska, engelska och ryska som man kan lyssna på med de högtalare som finns tillgängliga i entrén till planetariet.

Living Worlds