Näyttely kestävän kehityksen ratkaisuista

Miten kierrättää tuttuja esineitä ja niihin liittyviä materiaaleja mahdollisimman tehokkaalla, ympäristöystävällisellä sekä taloudellisesti
parhaalla tavalla?

Kestävän kehityksen askelia

Kestävä tulevaisuus on mahdollinen, mutta se vaatii meidän kaikkien panosta. Omilla elämäntavoilla ja valinnoilla on siis merkitystä. Jätettä, ruokahävikkiä, muoviroskaa ja elektroniikkaromua syntyy tulevaisuuden kiertotaloudessa häviävän vähän. Tämä pätee sekä yksilön tasolla että laajemmassa globaalissa mittakaavassa. 

Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja, joiden avulla myös ilmastonmuutosta voidaan hillitä. Jotta uusiutuvat sekä uusiutumattomat luonnonvarat riittäisivät kasvaviin tarpeisiimme, tulisi niitä käyttää kestävästi.

Näyttelyssä pääset:

Muun muassa pidentämään tuotteiden elinkaarta korjauspajassa; luomaan uusiotuotteita uusiotuotepajassa ja kehittämään esineitä kestävästi keksijäpajassa.

Roskisrummut-kohteella taas lajitellaan kierrätettäviä esineitä sekä materiaaleja.

Kuluttajan valinta -kohteella voi osallistua vauhdikkaaseen kuvakyselyyn tavaroiden kuluttamisesta.

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit tulevat myyntiin maanantaina 25.3.2024 klo 10. Oston yhteydessä on täytettävä leiriläisen tai leiriläisten tiedot lomakkeisiin ennen maksua.

 • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Tiederavintolan äitienpäivälounaan varanneelle perheelle tarjotaan Heureka-liput puoleen hintaan. Alennuksen saa Heurekan lipunmyynnistä äitienpäivälounaan kuittia vastaan äitienpäivänä.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Ilmoittaudu mukaan ja tule oppimaan arkeologisen kaivauksen kaivaustekniikka käytännössä! Kaivaukset toteutetaan 24.–28.6.2024 sekä 1.–5.7.2024.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torstain iltalippu kympillä

  Tarjous

  Heurekassa tarjotaan torstaisin klo 15–20 pääsyliput 10 euron hintaan niin aikuisille kuin 5–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan maksutta huoltajan mukana.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Lahjalippu Heurekaan

  Voimassa 12kk ostopäivästä

  Lahjaksi yhteistä aikaa tiede-elämysten parissa! Lahjalipulla pääsee kokemaan huimat 7 vuorovaikutteista näyttelyä ja planetaarion mukaansatempaavat elokuvat.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Vastuullisuus Heurekassa

  Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000