Aivot narikasta!

Tehdään yhdessä hyvää aivoille!

Aivot narikasta!

Aivot narikasta! -näyttelyssä pidetään huolta aivoista monella eri tavalla. Kaikenlainen aivojen käyttäminen vaikuttaa aivoihin. Mm. reipas liikunta, musiikki, tanssi ja käsityöt tekevät tutkitusti hyvää aivoille. Näyttelystä saa vinkkejä terveelliseen aivoarkeen ja se innostaa monipuoliseen tekemiseen. Jokainen voi löytää näyttelystä itselleen sopivia keinoja pitää huolta aivoistaan.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen kanssa.

 

Osta lippuja


Yhteistyössä

  • Aivoliitto
  • Korvaamaton kovalevy
  • Janssen
  • Fazer

Tutustu näyttelykohteisiin

Runojen näyttely

PÄÄKONTTORI MUISTUTTAA PÄÄASIOISTA!

PÄÄASIAT
Ihminen ei ole vain pää!
Ihminen on myös kantapää
kyynerpää ja olkapää
sormenpää ja nenänpää,
Ihminen on suolenpää –
kaikki pursuaa elämää!

Näyttelyn runot on kirjoittanut kirjailija Laura Ruohonen. Runojen käännökset ruotsiksi on tehnyt Annika Sandelin ja englanniksi Outi Kainulainen.

PÄÄKONTTORI VAROITTAA: Tästä näyttelystä jää jälki aivoihisi!

Näyttelyn tarkoitus

Aivot narikasta! -näyttelyn pääsanoma on, että me voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, millaiset aivot meille muovautuu. Näyttely koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2-5 hengen ryhmissä. Juuri yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehityksen kannalta erityisen tärkeää. Näyttelyssä pääsee liikkumaan, rentoutumaan, tekemään käsitöitä, soittamaan bändissä tai vaikka tanssimaan kaikkien aikojen tunnetuimpia hittitansseja. Aivopähkinöitä, tunteita, aisteja ja unen merkitystä aivoille ei myöskään ole unohdettu. Eikä naurua! Näyttelyssä saa myös tietoa aivojen toiminnalle välttämättömästä verenkierrosta, aivojen rakenteesta ja toiminnasta sekä aivojen uskomattomasta muovautumisesta, jota tapahtuu läpi elämän vauvasta vaariin.

Muita näyttelyitämme