Kolikon tie

Kolikon tie -näyttelyssä jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa! Näyttelyssä kerrotaan rahan valmistuksesta ja ominaisuuksista.

Rahoissa on perinteisesti kuvattu historian merkittäviä henkilöitä. Myös taskussa olevien kolikoiden aitoutta ja ominaisuuksia voi tutkia näyttelyssä erilaisten mittalaitteiden avulla. Näyttelyssä pääsee myös animaation avulla seuraamaan, miten käyttörahaa tehdään. Lisäksi näyttelyssä voi tutustua euromaiden rahataiteeseen, sillä esillä ovat kaikkien 1.1.2011 euroalueeseen kuuluvien maiden kahden euron kolikoiden kansalliset puolet.

Näyttelyn yhteistyökumppani on Suomen Rahapaja.

Näyttely on esillä Heurekassa toistaiseksi.

Tutustu tarkemmin Kolikon tie -näyttelyyn

Näyttelyssä olevat kohteet:

  • Tee oma kolikkosi.  Tällä näyttelykohteella voit tehdä ihan oikean Heureka-kolikon. Ota sopiva kuva valokuvauskopissa, seuraa kolikon kaiverrusta ja nappaa valmis kolikkosi mukaan kotiin!
  • Kolikon tarina. Katso animaatio kolikoiden valmistamisesta. Kesto 3 minuuttia.
  • Tutki eurokolikoiden aitoutta. Jokainen voi itse tarpeen vaatiessa tarkistaa eurokolikoiden aitouden. Voit tutkia kolikoittesi painon, paksuuden, halkaisijan jsekä magneettisuuden. Voit myös tarkastella videomikroskoopilla omia kolikoitasi 30-kertaisesti suurennettuina.
  • Kauniit käyttöesineet. Käytössämme oleva kolikot on suunniteltu sekä kulutusta kestäviksi että esteettisesti miellyttäviksi. Kolikot ovatkin oikeastaan kestäviä ja laajalle levinneitä taide-esineitä. Lattiaan on upotettu kuvia eri maiden 2 €:n kolikoista.

Lisätietoa rahasta:

Rahasta ja rahan valmistuksesta kerrotaan monipuolisesti Suomen Rahapajan verkkosivuilla.

Näyttelyyn löytyy myös oppimateriaalialia, jota opettajat voivat käyttää vieraillessaan Heurekassa oppilaidensa kanssa.

Heurekan näyttelyt

Osta lippuja


Yhteistyössä

  • Suomen Rahapaja

Muita näyttelyitämme