Kolikon tie

Kolikon tie -näyttelyssä jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa! Kolikon tie -näyttelyssä kerrotaan rahan valmistuksesta ja ominaisuuksista. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen Rahapajan kanssa.

Ikuista kasvosi kolikkoon! Rahoissa on perinteisesti kuvattu historian merkittäviä henkilöitä. Heurekan näyttelyssä jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa “Tee oma kolikkosi” -kohteella. Myös taskussa olevien kolikoiden aitoutta ja ominaisuuksia voi tutkia näyttelyssä erilaisten mittalaitteiden avulla. Näyttely on esillä toistaiseksi.

Näyttelyssä pääsee myös animaation avulla seuraamaan, miten käyttörahaa tehdään. Lisäksi näyttelyssä voi tutustua euromaiden rahataiteeseen, sillä esillä ovat kaikkien 1.1.2011 euroalueeseen kuuluvien maiden kahden euron kolikoiden kansalliset puolet.

Näyttelyssä olevat kohteet

  • Tee oma kolikkosi
  • Kolikon tarina -animaatio (Kertomus kolikoiden valmistamisesta. Kesto 3 minuuttia)
  • Tutki eurokolikoiden aitoutta
  • Kauniit käyttöesineet

Lisätietoa rahasta
Suomen Rahapajan verkkosivuilla kerrotaan monipuolisesti rahasta ja rahanvalmistuksesta. Tämän ohella sekä Heurekan kouluohjelmasivuilla että Suomen Rahapajan verkkosivuilla tarjoillaan Kolikon tie -näyttelyyn liittyvää näyttelykäyntiä tukevaa oppimateriaalia, jota opettajat voivat käyttää vieraillessaan Heurekassa oppilaidensa kanssa. Näyttely on esillä Heurekassa useamman vuoden.

Osta lippuja


Yhteistyössä

  • Suomen Rahapaja

Muita näyttelyitämme