Heurekan ja Sitran yhteisnäyttelyssä käännetään katseet tulevaisuuteen

Istu Simonen kampaajantuoliin, auta Lauraa pelastamaan hakkeroitu ruokakone ja suunnittele Auvon kanssa maailman korkein puinen pilvenpiirtäjä! Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä käännetään katseet tulevaisuuden utopiakaupunkiin, Jukolaan.

Miltä Suomi näyttää viidenkymmenen vuoden päästä? Näyttelyssä kurkistetaan muun muassa tulevaisuuden ammatteihin, synteettistä ruokaa valmistavaan koneeseen ja Hyperloop-junaan, joka kiitää Jukolassa tuhannen kilometrin tuntivauhtia. Tulevaisuuden utopiakaupungissa viljelyrobotti kasvattaa ruokaa ja tekoäly seuraa Jukolassa vierailevien kävijöiden toimia.

Näyttely alkaa lyhyellä videolla, jolla esitellään tulevaisuuden seitsemän sisarusta ja heidän asuinpaikkansa. Sen jälkeen kävijät pääsevät tutustumaan Jukolaan, tulevaisuuden luonnonmukaisen asumisen kehtoon.

Vuorovaikutteisen ja pelillisen näyttelyn keskiössä ovat tarinat. Tulevaisuusnäyttely on paitsi ajatuksia herättävä kokonaisuus, myös vahvasti visuaalinen elämys.

650 neliön kokoisen tulevaisuusnäyttelyn kertojana toimii tekoäly Jennifer, joka seuraa kävijöiden matkaa halki Jukolan. Vuorovaikutteisessa näyttelyssä kävijöiden tekemät valinnat tallentuvat rannekkeeseen, ja näyttelykierroksen lopuksi jokainen saa tietää oman arvoprofiilinsa. Samalla selviää, kuka sisaruksista on lähimpänä kävijän arvoja. Näyttelyn lopuksi Heurekan ystävärobotti Pepper ja tekoäly Jennifer analysoivat, miltä koko Suomen tulevaisuus näyttää.

Näyttelyn tarkoitus on saada ihmiset pohtimaan tulevaisuuden toivottua suuntaa ja miettimään, miten tulevaisuuteen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely on esillä Heurekassa Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

#7sisarusta #7sisarustatulevaisuudesta @heurekafi @sitrafund

Osta lippuja


Yhteistyössä

Näyttelyyn liittyvä kiertue kiersi ympäri Suomen

Ovet tulevaisuuden Jukolaan avautuvat Heurekassa marraskuussa, mutta sitä ennen sisarushahmoja suunniteltiin nuorten tapahtumissa ympäri Suomea. Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertue vieraili kuuden kuukauden aikana seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa.Kiertueella nuoret pääsivät rakentamaan Heurekan näyttelyn päätähtiä eli tulevaisuuden sisarushahmoja omien valintojensa kautta. Kiertueen tavoitteena oli lisätä nuorten tulevaisuustietoisuutta ja herättää keskustelua tulevaisuuden valinnoista. Tapahtumiin osallistujat saivat esittää näkemyksiään ja käsityksiään tulevaisuudesta visuaalisen kyselyn avulla. Pepper-robotti oli kiertueen tähti!

Kuka seitsemästä sisaruksesta olisit?

Oletko turvallisuutta arvostava Julia vai kansalaistuloilla elävä biohakkeri Laura? Testaa!

Tee testi täällä

Tulevaisuuden tiedekummi

Tiedekummina voit tarjota kummiluokallesi vierailun Heurekaan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn.

Lue lisää

Muita näyttelyitämme