Suoliston salaisuus

Tulossa 10.10.2020

Suolistolla on pahanhajuinen maine. Harvoin tulemme kuitenkaan ajatelleeksi sen merkitystä. Heurekassa on mahdollisuus päästä tutustumaan tähän meitä jokaista niin lähellä – mutta silti tavoittamattomissa olevaan maailmaan. Suusta sisään ja peräaukosta ulos! Välissä tutustut ruuansulatukseen, suolistomikrobeihin ja suolistosi hyvinvointiin.

Lähemmin tarkasteltuna suoliston toimintaa voidaan pitää peräti älykkäänä. Lisäksi suolisto on taajaan asuttu. Suolistossamme elää tiedostamattamme miljardeja bakteereita: tämä mikrobisto vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme – ei pelkästään fyysiseen, vaan myös psyykkiseen hyvinvointiimme. Yhteiselo mikrobiemme kanssa on niin tiivistä, että oikeastaan voimme puhua meistä eikä minusta: ilman mikrobejamme emme pärjäisi.

Giulia ja Jill Endersin kirjaan perustuva Suoliston salaisuus -näyttely valottaa tämän usein niin aliarvostetun elimen toimintaa ja auttaa ymmärtämään miten voimme käyttää näitä tietoja voidaksemme paremmin.

Osta lippuja


Yhteistyössä

  • Biocodex

Tutustu tarkemmin näyttelyyn

Mistä näyttely kertoo?

Näyttely perustuu kirjaan ”Suoliston salaisuus – kaikki kehomme keskeisestä elimestä”. 

Sydän on elämän kannalta välttämätön, koska se pumppaa verta kaikkialle kehoomme. Aivot puolestaan tuottavat jatkuvasti uusia ajatuksia. Mutta suolistosta moni ajattelee, että sitä tarvitaan vain vessassa käyntiin. Suolistolla on pahanhajuinen maine. On kuitenkin kiehtovaa päästä tutustumaan myös siihen, mikä meiltä on yleensä piilossa. Kun tarkastelemme suolistoa lähemmin, huomaamme, että se on paitsi älykäs myös asutettu! Suolistossamme elää tiedostamattamme miljardeja bakteereja, ja tämä mikrobisto vaikuttaa elimistömme toimintaan. 

Giulia ja Jill Endersin kirjaan perustuva näyttely valottaa tämän usein aliarvostetun elimen toimintaa, paljastaa suoliston salaisuuksia ja selittää, miten voimme käyttää näitä tietoja voidaksemme paremmin. 

Näyttelyssä on kolme osaa: 

  1. Kierros ruoansulatuksen saloihin 
  2. Suoliston mikrofloora esittäytyy
  3. Suoliston hyvinvointi

Näyttelyssä voit muun muassa

  • Katsoa peilistä suolen sijaintia.
  • Testata, istutko hyvin wc-pöntöllä.
  • Havainnoida kakkapökäleiden koostumusta.
  • Oppia kakan lyhyen oppimäärän.
  • Tutustua “täysin puhtaaseen” hiireen.

Muita näyttelyitämme