Suolistossa suhisee

Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.

Näyttely koostuu useasta erillisestä kohteesta. Päälle puettavien elinliivien ohella kävijä voi mm. tutustua ravinteiden hajotukseen vauhdikkaassa pelissä, jossa ravintoaineita hajotetaan entsyymipalloja heittämällä. Ruoansulatusta koskevan tietämyksensä voi testata tietokilpailussa sekä hämmästellä ohutsuolen toiminnallista pinta-alaa – eikä pierujakaan ole unohdettu.

Näyttely on suunniteltu yhteistyössä Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin kanssa lääkäriseuran 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Suolistossa suhisee -näyttely on esillä Heurekassa toistaiseksi.

Tutustu tarkemmin Suolistossa suhisee -näyttelyyn

Suolistonäyttely havainnollistaa ihmiselimistön usein unohdettujen osien hämmästyttävää toimintaa. Osa näyttelyn aiheista, kuten suolistobakteerit, ovat tällä hetkellä useiden tutkimusten kohteena. Näyttelyn suunnittelussa on hyödynnetty tuoreinta tutkimustietoa ja näyttelysisältöä päivitetään uusien tutkimustulosten myötä.

Tutustu näyttelyyn mobiilipelillä suomeksi täällä ja ruotsiksi täällä.

Heurekan näyttelyt

Osta lippuja


Yhteistyössä

  • Duodecim

Muita näyttelyitämme