SuperPUU

TAIPUU

JOUSTAA

KESTÄÄ

SuperPUU

Oletko ajatellut, mihin kaikkeen puu taipuu?

Miltä eri puulajit tuoksuvat? Millaiselta puu kuulostaa? Miten puurakennus kestää maanjäristyksen tai tulipalon? SuperPUU-näyttely esittelee puun supervoimat: sen monet hienot ominaisuudet ja käyttömahdollisuudet. Puu on hiilinielu – materiaali kestävien yhteiskuntien rakentamiseen.

Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Ympäristöministeriön puurakentamisen toimenpideohjelma, Puutuoteteollisuus ry, Suomen Metsäsäätiö, Metsä Wood, Stora Enso, UPM Plywood, Isku, Novart ja Versowood.

Tutustu tarkemmin näyttelyyn

Mistä näyttely kertoo?

SuperPUU esittelee puun monipuolisena materiaalina, jota perinteisen sahauksen lisäksi työstetään nykyään tietokoneohjatusti ja automatisoidusti. Arkkitehti voi suunnitella vaikka puisen pilvenpiirtäjän. Näyttely kertoo metsien ja pitkäikäisten puutuotteiden merkityksestä ilmastonmuutoksen hillinnässä. Näyttely on moniaistinen, henkilökohtainen ja vaikuttava kokemus puumateriaalin hienoudesta ja tarjoaa paljon hauskaa yhdessä tekemistä!

Näyttelyssä voit muun muassa

  • rakentaa unelmiesi puukaupungin
  • pelata puulajivaa’alla
  • tarkastella puun käyttöä lisätyn todellisuuden kiikareilla
  • ottaa männyn siemeniä mukaan kylvettäväksi
  • painaa hahmosi suureen puupinniseinään
  • suunnitella ja laserkaivertaa puisen avainperän muistoksi käynnistäsi

Ystävämme puu

Koivu on suomalaisille tärkeä puu, mutta miten koivu näkee meidät suomalaiset? Kuulet erään Helsingin Tapanilassa kasvaneen koivun tarinan hyväilemällä sen kantoa. Tarinat kuullaan rimoista rakennetun kuution sisään jyrsityssä pallonmuotoisessa tilassa.

 

Puuorkesteri

Astu kapellimestarin saappaisiin, ja johda puuorkesteria soittamaan sille sävellettyjä kappaleita. Kukin neljästä eri puulajista tehdystä lankusta toimii kaiuttimena yhdelle sävellyksen soittimesta. Lankkuihin menevä ääni on taajuuskorjattu Aalto-yliopiston akustiikan laboratoriossa, jolloin se soi alkuperäinen instrumentti.

 

Tehdas-rakennus

Näyttelyn arkkitehtuuri on avoin ja ilmava. Puun käsittelyn monimuotoisuutta tuodaan esiin rakenteissa. Niiden suunnitteluun on osallistunut nuoria suomalaisia puuarkkitehtejä.

 

Näyttelyn yhteistyökumppanit

Muita näyttelyitämme