24.6.–11.8.2024 har Heureka öppet från 9.00 till 18.00 varje dag

Om du önskar besöka Heureka under en lugnare tid, kom genast när vi öppnar eller alternativt på eftermiddagen. Kom dock ihåg att biljettkassan stänger en timme innan stängning.

 • Uteområdet är öppet

  Heurekas utställningar fortsätter även utomhus under sommaren! Vetenskapsparken Galilei är endast öppen under sommaren, och den ingår i Heureka-biljetten. Utställningsområdet har t.ex. den populära människojojon och olika vattenattraktioner.

 • Du har fortfarande tid att besöka planetariet

  Den 12 augusti 2024 startar planetariet en renovering som pågår till hösten 2025. På programmet står filmerna Levande Världar , 3-2-1 Start! och Satelix . Notera! Under hektiska dagar kan vi inte garantera plats för alla i planetariet. Kom ihåg att reservera platser för den föreställning du vill se med hjälp av bokningskoden vid planetariets dörr.

 • Länge leve lekfullheten

  Lekens kraft-utställningen kan besökas på Heureka fram till den 15 januari 2025. Den förtrollande utställningen uppmuntrar både unga och gamla att kasta sig in i lekens värld.

 • Lunch varje dag

  Varierande lunch varje dag! Vetenskapsrestaurangen erbjuder även salta och söta snacks och under sommaren finns en glasskiosk utanför.

 • Heurekas tama råttor

  I Vi matar råttorna-programmet berättar inspiratören om råttornas beteende, kost och vardag i Heurekas Rottala.

 • Heureka Shop

  Ta med dig vetenskapen hem! Hos Heureka Shop kan du hitta roliga föremål med vetenskapstema för många olika smaker.

Allt med en biljett

Du bör reservera 2–4 ​​timmar för ditt besök till Heureka, för vi har mycket att se Under sommaren, förutom Lekens kraft och utomhusföreställningarna, Vår resa i rymden , Artificiell intelligens - Me, Myself & AI för mig , Heureka-klassiker , Elköping , Cirkulärfabriken , Idéverkstaden , Vetenskap på ett klot , Det susar i tarmen , samt klassikerna på huvudutställningsområdet , såsom att cykla på lina och Foucalts pendel!

Köp biljetter

Heureka är ett tryggt rum

I Heureka ska alla känna sig trygga.

När besöker Heureka,
följer jag dessa principer för ett tryggt rum.

Lär känna Heurekas principer om ett tryggare rum
 • Kesän vinkit Heureka-vierailulle

  Sommartips för ditt Heureka-besök

  Se tips för att besöka Heureka i sommar! Heureka har öppet på sommaren från 24.6 till 11.8.2024 varje dag från klockan 9.00 till 18.00.

 • Planetaario suljetaan 12.8.2024 alkaen

  Planetariet stängs den 12 augusti 2024

  Planetariet är öppet varje dag på sommaren, så du hinner fortfarande se film innan planetariet stänger den 12 augusti för renovering.

 • Toiseksi maineikkain organisaatio

  Den näst mest prestigefyllda organisationen

  Heureka är den näst mest prestigefyllda organisationen inom turist- och restaurangbranschen i Tillit och Rykte-undersökningen 2024.

 • Heurekan turvallisemman tilan periaatteet

  Principerna för ett tryggare rum

  På Heureka ska alla känna sig trygga. När jag besöker Heureka följer jag dessa principer om ett tryggare rum. 

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Vetenskapsläger på finska sommaren 2024

  Tiedeleirit

  Det finns fortfarande platser till sommarens vetenskapsläger 2024! I samband med köpet ska deltagarens/deltagarnas uppgifter fyllas i blanketterna innan betalning. Obs! Lägren ordnas på finska.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torsdagskvällsbiljett för 10 €

  Tarjous

  Heureka erbjuder entrébiljetter för 10 euro på torsdagar kl. 15.00-20.00 för alla. Barn under 5 år får besöka Heureka gratis tillsammans med en vårdnadshavare. Biljettpriserna för torsdagskvällar gäller inte 20.6.–8.8., 17.10., 5.12. och 26.12.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Arkeologiska utgrävningar i Ånäs

  Tapahtuma

  Anmäl dig och kom och lär dig arkeologiska utgrävningens utgrävningsteknik i praktiken! Utgrävningarna kommer att genomföras 24–28.6.2024 och 1–5.7.2024.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Presentbiljett till Heureka

  Gäller i 12 månader från inköpsdatum

  Ge en gåva där ni får spendera tid tillsammans genom magiska  vetenskapsupplevelser! Med en presentbiljett kan du uppleva hela 7 interaktiva utställningar och planetariets fängslande filmer.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Ekokompass miljöcertifikat för Heurekka

  Uutinen

  Heureka har fått Ekokompassi-miljöcertifikat och Sustainable Travel Finland-märket.