Levande världar-planetariefilm

Livet har format jorden. Tecken på liv, som skogarna som håller vårt klimat i balans, liksom vindarna som bär livsnödvändigt vatten och syre till de yttersta hörnen av vår jordklot, kan ses även ljusår bort. Denna helt digitala planetariefilm tar dig med på en resa genom tiden för att lära dig om livet som en av de viktigaste egenskaperna hos vår hemplanet.

Filmen berättar hur livet och jorden har utvecklats tillsammans, och presenterar hur livet har format jordens yta och klimat under miljarder år. Du får också lära dig hur ljus och färger kan hjälpa oss att känna igen
liv på andra avlägsna planeter. Vi undrar ofta hur livet kan se ut i vårt solsystem och bortom det. Men filmen Levande världrar uppmuntrar tittaren att tänka på hur en djupare förståelse av vår egen planet kan hjälpa oss att leta efter liv i andra hörn av rymden och hur vi skulle kunna samarbeta med vår levande värld för att säkerställa vår egen överlevnad i framtiden.

Åldersgräns: 5 år

Filmens längd: 27 min.

Språk: Filmen talas på finska, men du kan lyssna på den i hörlurar på svenska, engelska eller ryska

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Vetenskapsläger på finska sommaren 2024

  Du kan köpa biljetter till sommarens vetenskapsläger fr.o.m. 25 mars 2024 kl 10. Obs! Vetenskapslägren ordnas på finska.

 • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Morsdagslunch på Heureka 12.5

  Heureka-biljetter erbjuds till halva priset till familjer som bokat morsdagslunchen på Vetenskapsrestaurangen. Rabatten kan erhållas från Heurekas biljettförsäljning med morsdagslunchens kvitto på morsdagen.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Arkeologiska utgrävningar i Ånäs

  Anmäl dig och kom och lär dig arkeologiska utgrävningens utgrävningsteknik i praktiken! Utgrävningarna kommer att genomföras 24–28.6.2024 och 1–5.7.2024.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torsdagskvällsbiljett för 10 €

  Erbjudande

  Heureka erbjuder entrébiljetter för 10 euro på torsdagar kl. 15.00-20.00 för både vuxna och barn och unga i åldern 5-17 år. Barn under 5 år får besöka Heureka gratis tillsammans med en vårdnadshavare.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Presentbiljett till Heureka

  Gäller i 12 månader från inköpsdatum

  Ge en gåva där ni får spendera tid tillsammans genom magiska  vetenskapsupplevelser! Med en presentbiljett kan du uppleva hela 7 interaktiva utställningar och planetariets fängslande filmer.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Ekokompass miljöcertifikat för Heurekka

  Heureka har fått Ekokompassi-miljöcertifikat och Sustainable Travel Finland-märket.

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekas 5:e mest populära år någonsin

  År 2023 var Heurekas femte mest populära år någonsin i vetenskapscentrets 34-åriga historia. Det var nästan 348 000 besökare förra året.