En utställning om lösningar för hållbar utveckling

Hur man återvinner bekanta föremål och deras material så effektivt, miljövänligt och ekonomiskt som möjligt?

Steg för hållbar utveckling

En hållbar framtid är möjlig, men det kräver allas medverkan. Din livsstil och dina val har betydelse. Sopor, matavfall, plastavfall och elektronikavfall kommer att genereras i framtidens cirkulära ekonomi. Detta gäller både på individnivå och på en större global skala.

Den cirkulära ekonomin erbjuder lösningar som också kan användas för att stävja klimatförändringarna. För att förnybara och icke-förnybara naturresurser ska vara tillräckliga för våra växande behov bör de användas hållbart.

På utställningen kan du:

Bland annat förlänga livscykeln för produkter i verkstaden; skapa återvunna produkter i återvinningsverkstaden och utveckla föremål hållbart i uppfinnarens verkstad.

Därtill får du sortera återvinningsbara föremål och material, samt delta i en fartfylld bildundersökning om konsumtionsvaror.

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Vetenskapsläger på finska sommaren 2024

  Du kan köpa biljetter till sommarens vetenskapsläger fr.o.m. 25 mars 2024 kl 10. Obs! Vetenskapslägren ordnas på finska.

 • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Morsdagslunch på Heureka 12.5

  Heureka-biljetter erbjuds till halva priset till familjer som bokat morsdagslunchen på Vetenskapsrestaurangen. Rabatten kan erhållas från Heurekas biljettförsäljning med morsdagslunchens kvitto på morsdagen.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Arkeologiska utgrävningar i Ånäs

  Anmäl dig och kom och lär dig arkeologiska utgrävningens utgrävningsteknik i praktiken! Utgrävningarna kommer att genomföras 24–28.6.2024 och 1–5.7.2024.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torsdagskvällsbiljett för 10 €

  Erbjudande

  Heureka erbjuder entrébiljetter för 10 euro på torsdagar kl. 15.00-20.00 för både vuxna och barn och unga i åldern 5-17 år. Barn under 5 år får besöka Heureka gratis tillsammans med en vårdnadshavare.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Presentbiljett till Heureka

  Gäller i 12 månader från inköpsdatum

  Ge en gåva där ni får spendera tid tillsammans genom magiska  vetenskapsupplevelser! Med en presentbiljett kan du uppleva hela 7 interaktiva utställningar och planetariets fängslande filmer.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Ekokompass miljöcertifikat för Heurekka

  Heureka har fått Ekokompassi-miljöcertifikat och Sustainable Travel Finland-märket.

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekas 5:e mest populära år någonsin

  År 2023 var Heurekas femte mest populära år någonsin i vetenskapscentrets 34-åriga historia. Det var nästan 348 000 besökare förra året.