• H18-kvällarna

  De populära H18-kvällarna är kvällsevenemang riktade till vuxna som arrangeras av Heureka. I H18-evenemangen ligger fokus på vetenskap, nya upplevelser och en avslappnad stämning. Kvällarnas växlande teman erbjuder ett mångsidigt program varje gång, såsom workshops, föreläsningar av experter och aktuellt vetenskapligt innehåll.

  Hela vetenskapscentret är ett serveringsområde under kvällen, förutom planetariet och auditoriet. Du kan alltså njuta av programmet medan du njuter av dina favoritdrycker! Alla Heureka-utställningar är öppna under evenemanget.

  All program under kvällarna ordnas på finska. De flesta programpunkterna förutsätter dock inte att man kan finska, för att det ska vara roligt och intressant.

 • H18-konceptet

  Alla evenemang som är riktade till vuxna samlas under H18-konceptet. Du känner igen evenemangen från deras egna visualitet och H18-märke. H18-evenemangen ordnas normalt cirka tre gånger per år och som namnet antyder är de endast avsedda för över 18-åringar.

  H18-evenemangen har haft olika teman genom åren, bl.a. öltema,en dinosauriekväll och Halloween. Föreläsningar om både zombieapokalypsen och artificiell intelligens har också inkluderats. I verkstäderna har man till exempel gjort konstgjort blod, undersökt humle med mikroskop och byggt elektroniska musikinstrument.
  På H18-evenemangen får vuxna alltid prova på något helt nytt.

 • Kontakta oss!

  När du lämnar H18-eventet är du smartare och mer inspirerad.

  Frågor och feedback relaterade till evenemangen: tapahtumat@heureka.fi