Heureka ja PPG Tikkurila

PPG Tikkurila solmi vuoden 2022 lopussa kolmevuotisen yhteistyösopimuksen tiedekeskus Heurekan kanssa teknistieteellisten alojen opetuksen tukemiseksi. Avustuksella rahoitetaan Heurekan Leikin voima -näyttely ja tuetaan nuorille suunnattuja värityöpajoja. Leikin voima -näyttelyn esineiden maalaamisessa on käytetty PPG Tikkurilan lahjoittamia maaleja.

Heurekaa ja PPG Tikkurilaa yhdistää moni asia, mikä tekee Heurekasta meille luontevan yhteistyökumppanin. Haluamme olla vahvasti mukana tukemassa tiedeaineiden koulutusta ja ylläpitämässä kiinnostusta tieteeseen, ja Heureka tarjoaakin innostavan tavan oppia tieteestä käytännönläheisessä ja vuorovaikutteisessa ympäristössä. Olemme tehneet monenlaista yhteistyötä aina vuodesta 1989, kun Heureka perustettiin naapuriimme Vantaan Tikkurilaan”, sanoo PPG Tikkurilan toimitusjohtaja Meri Vainikka.

Pyrimme kasvattamaan seuraavan sukupolven teknistieteellisten alojen johtajia, jotta yhteiskunta voisi vastata yhteisiin haasteisiin nopeasti, luovasti ja tehokkaasti. Kannustamme nuoria hakeutumaan teknistieteellisten alojen opintojen pariin ja tuemme heitä koulutuksen eri vaiheissa”, jatkaa Vainikka.

PPG Tikkurila syntyi vuonna 2021, kun Tikkurila yhdistyi PPG:n kanssa. Juuremme ulottuvat kuitenkin aina vuoteen 1862, jolloin Tikkurila perustettiin. Alun perin pienenä öljynpuristamona aloittaneesta yrityksestämme kasvoi aikojen kuluessa johtava pohjoismainen maalialan yritys, joka on tänä päivänä osa maailmanlaajuista PPG:tä. PPG palvelee asiakkaita yli 70 maassa.

PPG Tikkurila lahjoitti Leikin voima -näyttelyyn yhteensä 364 litraa maaleja ja muita tuotteita, kuten Diccoplast Primer, Diccoplast 30, Dicco Color, Merit 30, Merit 80, Temadur 20 ja Dicco Color.

Leikin voima -näyttelyn pääsanoma on leikin ja leikkisyyden tärkeys meille kaikille iästä riippumatta: leikki on onnellisen elämän perusta. Leikki on universaalia, luonnollista ja välttämätöntä ihmisen kokonaisvaltaiselle kehittymiselle ja hyvinvoinnille.

PPG:n maailmanlaajuisesti toimivan PPG-säätiön tavoitteena on värittää ja kirkastaa PPG-yhteisöjä ympäri maailman. PPG tuki vuonna 2022 satoja järjestöjä yli 35 maassa yhteensä 16,2 miljoonalla dollarilla. Tukemalla koulutusta autamme kasvattamaan tulevaisuuden innovaattoreita ja ammattitaitoista työvoimaa.