Jättimäiset dinosaurukset -näyttely koostuu dinosaurusroboteista ja luurankojen kopioista sekä fossiileista. Näyttelyssä voi kokea, kuinka isoja suurimmat dinosaurukset olivat.
Aivot narikasta! on näyttely, jossa tehdään yhdessä hyvää aivoille. Huom. Tästä näyttelystä jää jälki aivoihisi.
Ideaverstas on uudenlainen luovan ongelmanratkaisun työpaja. Ideaverstaassa ideoidaan ja rakennetaan vastauksia erilaisiin haasteisiin.
Jaksaisitko tuottaa itse kännykkäsi akun sisältämän energiamäärän? Selviäisitkö sinä kolmen päivän sähkökatkosta?
Suojaan!-näyttely esittelee tieteen ja teknologian merkitystä nykyajan puolustusvoimissa vertaamalla ihmisen ja luonnon eri suojautumiskeinoja.
Heurekan näyttelyt jatkuvat ulkona! Kesäaikaan avoinna oleva tiedepuisto Galilei (avoinna 30.9.2018 asti), kivipuisto, hyötykasvipolku ja Linnén istutusalue kuuluvat näyttelylipun hintaan.
Mikä on rottien lempiruoka? Miksi rotta kuljettaa ruokansa piiloon? Suosittujen rottakoripalloesitysten lisäksi Rottalassa pidetään päivittäin ruokintanäytöksiä.
Tiedeteatteri AGAn tiedeshow esittelee ilman kaasuja eri olomuodoissa ja vauhdikkaissa tilanteissa.
Synttärikemiaa vai ikimuistoiset juhlat planetaariossa? Tarjoa lapsellesi erilainen syntymäpäiväjuhla tiedekeskuksessa.
Halkaisijaltaan parimetrisen maapallon pinnalle heijastetaan pääosin satelliitein kerättyä dataa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja tähtitieteestä.
Laboratorioissa voidaan tutustua innoittajan ohjauksessa esimerkiksi mikroskopointiin tai kemiallisiin reaktioihin. Teemat saattavat vaihdella päivittäin. Päivittäiset aikataulut löydät kalenterista.
Itämeri-elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla meren eliöitä päästään tarkastelemaan mikroskooppisella tasolla.
Törmäyskurssilla!-elokuvassa perehdytään paitsi asteroideihin, myös aurinkokuntamme menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.
Pimeän aineen jäljillä -planetaarioelokuvassa sukelletaan pimeän aineen tutkimukseen aina alkuräjähdyksestä lähtien.
Kevätlukukauden ajan kestäviä tiedekerhoja järjestetään torstaisin kaikkiaan 14 kertaa 9.5.2019 saakka.
1.-3. -luokkalaisille kello 17.30-18.30 4.-6. -luokkalaisille kello 18.30-19.30
Heurekan tiedeleirien tarkoituksena on tutustuttaa lapset tieteen eri aloihin, kokeelliseen työskentelyyn sekä tuottaa lapsille tiede-elämyksiä ja itse tekemällä saavutettua oivaltamisen iloa.
Nyt päästään taas nalleja kipsaamaan ja appelsiineja rokottamaan! Lasten lääketieteen päivänä koko perheelle on tarjolla elämyksellistä tietoa ja toimintaa – sekä tällä kertaa myös jättimäisiä dinosauruksia. Ja aikuisetkin pääsevät mukaan lastenlipulla!