Vetenskapsdagen
på Heureka

Fadderklassansökan är avslutad. Vi har skickat bokningsinformation för de utvalda klasser.

Skulle du vilja ha ett kostnadsfitt Heureka-besök för din klass i början av höstterminen? Heureka och Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne söker entusiastiska skolklasser från åk 4–6 att besöka Heureka och delta i vetenskapsdagen under hösten 2021. I fadderpaketet ingår den handledda workshopen Tillståndslaboratorium, vetenskapsteaterföreställningen Luftshow, en planetariefilm, inträdesbiljetter till Heureka och transport med abonnerad buss för klassen (max 30 personer).

Skolklasser 4–6 (gäller ej språkbadsklasser) från Nyland kan ansöka om att delta i fadderprogrammet. Vetenskapsdagen finansieras av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr.

Besöken genomförs under perioden 23.8–14.10.2021

Åtgärder för en trygg besöksupplevelse
Besöken genomförs tryggt med beställda bussar. För att göra det möjligt att hålla säkerhetsavstånd har antalet dagliga besökare begränsats, och besöken genomförs inom de gränser som coronavirusläget tillåter. I planetariet har vi minskat antalet platser och föreställningar. Under föreställningarna används varannan sittplats och filmerna visas med ungefär en timmes mellanrum, så att det finns tid att rengöra mellan varje föreställning. På utställningsområdet finns det flera ställen där man kan desinficera händerna, städningen har effektiviserats och alla kontaktytor har behandlats med en fotokatalysbeläggning som skyddar mot virus och bakterier. Alla ytor och instrument som används på workshoppar rengörs effektivt och decinficeras efter varje grupp.

Ansökningstiden är slut.

I samarbete med

  • Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne